Priske: ''Daar ben ik de jongens op aan het voorbereiden'' | OneFootball

Priske: ''Daar ben ik de jongens op aan het voorbereiden'' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·31 de julio de 2024

Priske: ''Daar ben ik de jongens op aan het voorbereiden''

Imagen del artículo:Priske: ''Daar ben ik de jongens op aan het voorbereiden''

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen AS Monaco ging het tijdens het persmoment over de opstelling van Feyenoord. Journalisten vroegen zich af of de Rotterdammers niet eerder hadden kunnen communiceren dat er een B-elftal opgesteld zou worden. Supporters moesten namelijk wel de hoofdprijs betalen om het oefenduel te kunnen bekijken. Trainer Brian Priske vraagt om begrip voor de huidige situatie.

"Het is een zwaar programma geweest voor een hoop van de jongens, ik hoop dat jullie daar een beetje respect voor hebben," vertelt de Deen in gesprek met Voetbal International. "De jongens die bijvoorbeeld naar het EK zijn geweest, hebben maar een week of tien dagen vakantie gehad. Daarna vragen we ze gelijk om te presteren. Jullie zijn kritisch en dat mag, maar ik denk dat we de jongens een beetje moeten beschermen. Daarom speelden zij niet vandaag."


OneFootball Videos


Bij Feyenoord staat alles in het teken om de spelers zo fit mogelijk op het veld te krijgen zondag tegen PSV. "Tegen Benfica maakten Justin, Lutsha, Hancko en Santi hun eerste minuten van het seizoen. Om ze dan drie dagen later en misschien op zondag weer te laten spelen, dat is niet goed. Samen met de medische staf proberen we er zeker van te zijn dat we niet tien, elf, of twaalf spelers, maar twintig spelers klaar hebben voor zondag. Dat doen we door middel van dit vrij heftige schema."

Vanwege de afwezigheid van veel sterkhouders kon Priske diverse talenten aan het werk zien. De Deen zag een aantal uitstekende momenten tijdens de eerste en tweede helft. "Als je kijkt naar jongens als Givairo Read en Antoni Milambo, dat is gewoon top class. Maar ook Justin Bijlow onder de lat, die een aantal hele belangrijke reddingen maakte. Spelers die niet vaak samenspelen, maar wel lieten zien wat wij graag willen zien. Dat maakt me trots."

Vertrouwen in goede seizoenstart

Ondanks twee nederlagen in de voorbereiding heeft Priske ook vertrouwen in Feyenoord. "Ik denk dat we er klaar voor zijn, zeker. Al denk ik dat als je aan elk team vraagt of ze er klaar voor zijn, dat ze dan 'ja' zeggen. Maar het seizoen is lang. Vorig seizoen hebben we de eerste twee wedstrijden gelijkgespeeld, als ik het me goed herinner. Daar ben ik de jongens op aan het voorbereiden."

Ver detalles de la publicación