Peter Bosz na succesjaar bij PSV gelinkt aan Europese topclub | OneFootball

Peter Bosz na succesjaar bij PSV gelinkt aan Europese topclub | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 de mayo de 2024

Peter Bosz na succesjaar bij PSV gelinkt aan Europese topclub

Imagen del artículo:Peter Bosz na succesjaar bij PSV gelinkt aan Europese topclub
Imagen del artículo:Peter Bosz na succesjaar bij PSV gelinkt aan Europese topclub

© IMAGO

Peter Bosz is naar voren geschoven als kandidaat voor het hoofdtrainerschap bij Bayern München. De Duitse topclub is nog altijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en aan tafel bij Voetbalpraat op ESPN noemt men de zestigjarige coach van PSV als optie. Eerder werd bekend dat Thomas Tuchel na dit seizoen stopt als trainer van Bayern.


OneFootball Videos


Door het afscheid van Tuchel is Bayern al geruime tijd op zoek naar een nieuwe oefenmeester voor volgend seizoen. Vincent Schildkamp noemt Bosz na het succesjaar met PSV als optie voor Bayern. "Hij heeft gezegd dat hij in principe na PSV niets anders meer gaat doen", vertelde de journalist maandagavond. "Als Bayern echter komt, zal hij, vermoed ik, toch geen 'nee' zeggen."

Als Bayern München echter komt, zal hij, vermoed ik, toch geen 'nee' zeggen

- Vincent Schildkamp (ESPN)

“Er zijn heel veel mensen die 'nee' hebben gezegd tegen Bayern”, reageerde analist Kenneth Perez, doelend op het grote aantal trainers dat reeds bedankte. Onder anderen Julian Nagelsmann, Oliver Glasner en Ralf Rangnick werden benaderd door Bayern, maar wezen de Duitse topclub de deur. “Dat vind ik best wel verwonderlijk, want het lijkt me toch heerlijk om bij Bayern te werken”, stelde Perez.

“Het is één van de mooiste clubs van de wereld om te werken”, reageerde Schildkamp daarop. Journalist Tijmen van Wissing van RTV Oost vraagt zich af of Bayern bij Bosz zal uitkomen, maar Schildkamp sluit dat niet uit. “Hij heeft ervaring in de Bundesliga, bij Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. Hij heeft het zeker bij Leverkusen in het begin heel behoorlijk gedaan”, aldus Schildkamp.

Er zijn heel veel mensen die nee hebben gezegd tegen Bayern. Dat vind ik best verwonderlijk

- Kenneth Perez (ESPN)

Bosz was, voordat hij afgelopen zomer in dienst trad bij PSV, tussen 2017 en 2021 actief in de Bundesliga. In de zomer van 2017 verruilde hij Ajax voor Dortmund, waar hij na een klein half jaar werd ontslagen. Een jaar later stapte hij in bij Leverkusen, waar hij onder meer een seizoen Champions League-voetbal behaalde, alvorens hij in maart 2021 werd ontslagen.

Imagen del artículo:Peter Bosz na succesjaar bij PSV gelinkt aan Europese topclub

© IMAGO - Peter Bosz kroonde zich in zijn eerste seizoen bij PSV op dominante wijze tot landskampioen.

Eerder werd Marcel Brands geconfronteerd met een mogelijk vertrek van Bosz. De algemeen directeur van PSV gaf echter bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN aan dat hij niet wilde denken aan een vertrek van de huidige coach van de Eindhovenaren. Hierbij werd de vergelijking gemaakt met Arne Slot, die voor ongeveer vijftien miljoen euro naar Liverpool vertrekt.

"Bosz laat je niet gaat voor vijftien miljoen euro, he?", vroeg Hans Kraay jr. aan Brands, die daarop resoluut 'nee' antwoordde. "Hij is ook pas een jaar bij de club, dus dat is anders. Arne heeft iets neergezet in drie jaar, dan komt er op een gegeven moment een moment dat dat kan gebeuren", aldus Brands. "Dan sta je er anders in, ik denk inderdaad dat dat ook 'gunnen' is. Ik denk dat het logisch is dat hij een volgende stap gaat maken."

Ver detalles de la publicación