Perez: 'Ik snap wel dat Ihattaren misschien 120 kilo is geweest, maar...' | OneFootball

Perez: 'Ik snap wel dat Ihattaren misschien 120 kilo is geweest, maar...' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 de septiembre de 2024

Perez: 'Ik snap wel dat Ihattaren misschien 120 kilo is geweest, maar...'

Imagen del artículo:Perez: 'Ik snap wel dat Ihattaren misschien 120 kilo is geweest, maar...'
Imagen del artículo:Perez: 'Ik snap wel dat Ihattaren misschien 120 kilo is geweest, maar...'

© IMAGO

Kenneth Perez en Marciano Vink zijn blij voor Mohamed Ihattaren, die zondag tegen Ajax zijn rentree in het profvoetbal mocht maken. De linkspoot viel zondag namens RKC Waalwijk tien minuten voor tijd in in het duel met Ajax (0-2 verlies). De analisten zien echter wel dat zijn debuut voor RKC Waalwijk wat te vroeg is gekomen.


OneFootball Videos


“Het is goed dat hij eruit lijkt te komen”, zei Perez zondagavond in het programma Dit was het Weekend van ESPN. “Maar helemaal fit is hij natuurlijk niet. Ik snap wel dat hij misschien 120 kilo is geweest, maar hij is natuurlijk nog steeds veel te zwaar om profvoetballer te zijn. Je kan zien dat hij een buikje heeft. En dit heeft niks met fatshaming te maken, maar dit is professioneel voetbal. Je bent verplicht fit te zijn. Ik snap wel dat hij van ver is gekomen."

“Het is een professionele tak van sport en dit lijkt een beetje te snel. Daarnaast gaat het ook om het risico op blessures. Het ergste wat er nu kan gebeuren is dat hij een spierscheuring oploopt”, vervolgde Perez, die bijval kreeg van zijn tafelgenoot Vink. “Je kan niet ‘ongestraft’ zo lang uit het voetbal zijn. Hij zal wel voor zichzelf getraind hebben en vervolgens is hij aangesloten. Nu traint hij sinds twee weken met de groep. Dit is best wel snel.”

“Misschien is het ook wel een soort beloning voor hem. Dat hij twee weken goed getraind heeft en dat hij daarom tien minuten mag spelen", speculeerde de oud-voetballer van onder meer PSV en Ajax. "Ik denk alleen wel: je speelt om de punten. Ik denk dat het voor hem ook prettiger is als hij daadwerkelijk iets kan toevoegen. Nu had hij alleen een balletje in de diepte dat niet aankwam en een balletje breed. Ik weet niet wie je daar echt een heel plezier mee doet, behalve als het als een soort beloning voor het werken is.”

Kees Kwakman trok na de wedstrijd een soortgelijke conclusie. "Het is leuk om die jongen weer te zien lachen in gesprek met Hans Kraay junior. Hij zegt ook goede dingen en hij is kritisch op zichzelf. Hij zegt de juiste dingen. Kijk, er moeten echt nog wel wat kilootjes af. Daar moeten we eerlijk in zijn. Het zag er niet uit alsof hij heel fit is, maar dat kan ook niet. Daar moet nog even wat gebeuren. Het voetballen wordt natuurlijk ook makkelijker als hij weer fit is. Het is een langetermijnproject voor RKC om hem voor de winterstop fit te krijgen. Het duurt gewoon nog even voordat hij negentig minuten kan vlammen."

Ver detalles de la publicación