Oud-Feyenoorder staat te trappelen voor 'voetbalproject': 'Het kriebelt weer' | OneFootball

Oud-Feyenoorder staat te trappelen voor 'voetbalproject': 'Het kriebelt weer' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 de octubre de 2024

Oud-Feyenoorder staat te trappelen voor 'voetbalproject': 'Het kriebelt weer'

Imagen del artículo:Oud-Feyenoorder staat te trappelen voor 'voetbalproject': 'Het kriebelt weer'
Imagen del artículo:Oud-Feyenoorder staat te trappelen voor 'voetbalproject': 'Het kriebelt weer'

© IMAGO

Kees van Wonderen zit na zijn vertrek afgelopen zomer als trainer van sc Heerenveen nog altijd zonder club. De tijd zonder werk bevalt de 55-jarige oefenmeester uitstekend, maar in gesprek met De Telegraaf heeft hij eerlijk te kennen dat 'het weer begint te kriebelen' bij hem. Van Wonderen blijft echter kieskeurig en geeft aan niet zomaar 'ja' te zeggen als een kans zich voordoet.


OneFootball Videos


Na zijn actieve carrière als speler van NEC, NAC Breda en Feyenoord vervolgde Van Wonderen zijn loopbaan als scout bij de Rotterdammers. Vervolgens begon hij in 2007 als assistent-trainer van de amateurs van VV Bennekom, waarna hij na een seizoen in dezelfde functie bij FC Twente aan de slag ging. Via diverse functies binnen de KNVB werd Van Wonderen uiteindelijk hoofdtrainer van Go Ahead Eagles, waarna hij na twee seizoenen overstap naar Heerenveen.

Van Wonderen en Heerenveen gingen na twee seizoenen uit elkaar en de vijfvoudig oud-international werd opgevolgd door Robin van Persie. "Het waren niet de gemakkelijkste, maar wel twee hele leerzame jaren", geeft Van Wonderen te kennen. "De balans tussen het krijgen en geven van energie was op het laatst weg en dan trekt het vak van voetbaltrainer je leeg. Daar werd ik niet gelukkig van en heb toen weloverwogen besloten mijn contract niet te verlengen."

Na zijn vertrek bij Heerenveen nam Van Wonderen bewust even afstand van de voetballerij. "Het relaxen deze maanden heeft me goed gedaan", aldus Van Wonderen. "Het is verfrissend om even niet 24/7 aan te staan voor het voetbal en iedereen de werkelijke aandacht te geven die hij of zij in mijn directe omgeving verdient. Als trainer is dat heel moeilijk. Toch kriebelt het intussen weer..."

Van Wonderen merkt door zijn werkzaamheden als analist op radio en TV dat hij nog niet is afgeknapt op het voetbal. Desondanks overweegt hij grondig zijn volgende stappen. "De accu is opgeladen, maar ik zal niet direct op de eerste de beste aanbieding ’ja’ zeggen omdat ik zo nodig aan de bak wil", aldus Van Wonderen. "Dan ben ik

binnen de kortste keren doodongelukkig. Ik sta er relaxed in. Ik hoef ook niet per se op het veld te staan. Het project moet me aanspreken en dan ga ik er vol voor."

Ver detalles de la publicación