Orkun Kökcü mag anderhalf jaar na vertrek bij Feyenoord dromen van toptransfer | OneFootball

Orkun Kökcü mag anderhalf jaar na vertrek bij Feyenoord dromen van toptransfer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 de septiembre de 2024

Orkun Kökcü mag anderhalf jaar na vertrek bij Feyenoord dromen van toptransfer

Imagen del artículo:Orkun Kökcü mag anderhalf jaar na vertrek bij Feyenoord dromen van toptransfer
Imagen del artículo:Orkun Kökcü mag anderhalf jaar na vertrek bij Feyenoord dromen van toptransfer

© IMAGO

Real Madrid is voor komende transferperiode op zoek naar een nieuwe middenvelder. De Spaanse topclub heeft de naam van Rodri met rood omcirkeld. Desondanks is het allerminst zeker dat Manchester City wil meewerken aan het vertrek van de Spaanse sterspeler. Data van SciSports tonen aan dat Real Madrid met Orkun Kökcü van Benfica een prima alternatief in huis kan halen.


OneFootball Videos


Het is inmiddels een kleine anderhalf jaar geleden dat Kökcü besloot om Feyenoord in te ruilen voor het Portugese Benfica. De club uit Lissabon betaalde een bedrag van 25 miljoen euro voor de middenvelder, die in Rotterdam uit was gegroeid tot een van de belangrijkste schakels in het kampioensteam onder Arne Slot. Het was dan ook niet de vraag of Kökcü een transfer zou maken, maar vooral wanneer. De 24-jarige middenvelder speelde uiteindelijk 175 wedstrijden in het rood en wit van Feyenoord alvorens hij in 2023 de stap naar Benfica maakte.

In Lissabon kende Kökcü vooralsnog pieken en dalen. De middenvelder was in zijn eerste jaar lang niet altijd zeker van een basisplaats, clashte met voormalig manager Roger Schmidt en slaagde er met Benfica niet in om de landstitel te grijpen. Dit seizoen is Kökcü echter wel zeker van een plek bij de eerste elf. In de eerste vijf competitiewedstrijden kwam de middenvelder, die tot medio 2028 vastligt, één keer tot scoren en was hij drie keer als aangever betrokken bij een doelpunt.

De ontwikkeling van de voormalig aanvoerder van Feyenoord is ook terug te zien in de onderstaande grafiek. De middenvelder zag zijn Skill de afgelopen maanden geleidelijk stijgen naar een gemiddelde van nu 69,3. Kökcü zit met zijn Skill nog ver af van het niveau van Rodri (90,7), maar desondanks zijn er aanwijzingen dat de middenvelder van Benfica een prima alternatief kan zijn voor Real Madrid komende transferperiode.

De ontwikkeling in Skill van Rodri en Orkun Kökcü.

Data van SciSports tonen namelijk aan dat beiden dezelfde speelstijl hebben. Volgens het voetbaldatabureau hebben Rodri en Kökcü een Similarity van liefst 100% en worden beiden beschouwd als vooruitgeschoven spelmakers. De internationals van Spanje en Turkije verdelen het spel, door de bal zowel vooruit als achteruit te spelen. Het gaat vaak om opbouwende acties aan de bal, terwijl er minder betrokkenheid is wat betreft verdedigend werk. Beiden zullen zich minder vaak laten verleiden tot fysieke duels en richten zich op het zo snel mogelijk verplaatsen van het spel.

Een andere reden voor Real Madrid om met Kökcü in zee te gaan, is zijn Estimated Transfer Value. Aangezien de middenvelder zich nog amper bewezen heeft op het allerhoogste toneel, ligt zijn ETV een stuk lager dan die van Rodri. Waar de Spanjaard van Manchester City een ETV van 102,4 miljoen euro heeft, beschikt Kökcü over een waarde van 25 miljoen euro.

Ver detalles de la publicación