OH Leuven-coach riskeert drie speeldagen schorsing nadat hij opvallende rode kaart pakte | OneFootball

OH Leuven-coach riskeert drie speeldagen schorsing nadat hij opvallende rode kaart pakte | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·17 de septiembre de 2024

OH Leuven-coach riskeert drie speeldagen schorsing nadat hij opvallende rode kaart pakte

Imagen del artículo:OH Leuven-coach riskeert drie speeldagen schorsing nadat hij opvallende rode kaart pakte

OH Leuven-coach Oscar Garcia riskeert drie wedstrijden schorsing. Hij zou na afloop van de match tegen STVV de hand van scheidsrechter Simon Bourdeaud'hui hebben geweigerd met een wegwerpgebaar.

OH Leuven leed zijn eerste nederlaag van het seizoen tegen STVV. De Truienaars wonnen met 2-1. Na afloop kreeg OHL-coach Oscar Garcia nog een rode kaart. Hij riskeert nu drie speeldagen schorsing volgens Het Nieuwsblad.


OneFootball Videos


Hij zag dat een fout op Ignace N'Dri niet werd gefloten, waarna de thuisploeg het winnende doelpunt kon scoren. De coach was hier niet mee opgezet.

Daarom ging hij verhaal halen bij scheidsrechter Simon Bourdeaud'hui. De ref zou op geoordeeld hebben dat Garcia op "een provocatieve manier" zijn hand weigerde, waarna hij rood kreeg.

Garcia en zijn raadsman zouden het anders zien. Ze zouden zelfs beelden hebben kunnen voorleggen waarop te zien is dat de coach gewoon een hand gaf aan een assistent. De coach van OHL vond het bovendien provocerend dat de ref niet in discussie wou gaan en hem een hand aanbood.

De bondsprocureur oordeelde dat er sprake was van een "belediging of obsceniteit", volgens Het Nieuwsblad. Er werden twee speeldagen schorsing gevorderd, maar aangezien Garcia nog een speeldag met uitstel open heeft staan kan die dus ook effectief worden.

Ver detalles de la publicación