Nog meer onzekerheid bij Manchester City? FA wil uitpakken met grote naam om bondscoach te worden van Engeland | OneFootball

Nog meer onzekerheid bij Manchester City? FA wil uitpakken met grote naam om bondscoach te worden van Engeland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·12 de septiembre de 2024

Nog meer onzekerheid bij Manchester City? FA wil uitpakken met grote naam om bondscoach te worden van Engeland

Imagen del artículo:Nog meer onzekerheid bij Manchester City? FA wil uitpakken met grote naam om bondscoach te worden van Engeland

Sinds het aftreden van Gareth Southgate is Lee Carsley de interim-bondscoach van de Engelse nationale ploeg. De FA staat echter open voor nieuwe kandidaten.

Gareth Southgate had ontslag genomen als bondscoach van Engeland na de verloren finale van het EK tegen Spanje. Hij werd al langer bekritiseerd in Engeland voor het spel dat hij bracht, ondanks het feit dat zijn resultaten vaak degelijk waren.


OneFootball Videos


Om hem te vervangen heeft de Engelse voetbalfederatie eerst een interim-bondscoach benoemd, Lee Carsley. Hij slaagde erin een goede start te maken door twee overwinningen te behalen in zijn eerste twee Nations League-wedstrijden... in League B, tegen Ierland en Finland.

Maar de FA blijft openstaan voor een nieuwe vaste bondscoach. Carsley kwam overigens fel onder vuur toen hij zei dat hij het volkslied niet zou meezingen.

De FA wil een grote naam om de Three Lions te leiden

Volgens de Telegraph zou de droom van de Engelse voetbalfederatie zijn om Pep Guardiola aan te stellen, die aan het einde van het seizoen einde contract zal zijn bij Manchester City.

Volgens dezelfde bron zou de FA ook gedacht hebben aan Jürgen Klopp, die nog steeds niet uit zijn sabatjaar wil komen, en aan Mauricio Pochettino, die deze woensdag is aangesteld als de nieuwe bondscoach van de Verenigde Staten.

De voormalige manager van Brighton, Graham Potter, samen met Frank Lampard en Eddie Howe, staan ook op de lijst van de FA. De Telegraph benadrukt dat als geen enkele van deze profielen geschikt zou zijn, Lee Carsley, die een goede start heeft gemaakt, op zijn plaats zal blijven.

Ver detalles de la publicación