Mourinho komt met zeer opvallend advies voor Manchester United over Ten Hag | OneFootball

Mourinho komt met zeer opvallend advies voor Manchester United over Ten Hag | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 de octubre de 2024

Mourinho komt met zeer opvallend advies voor Manchester United over Ten Hag

Imagen del artículo:Mourinho komt met zeer opvallend advies voor Manchester United over Ten Hag
Imagen del artículo:Mourinho komt met zeer opvallend advies voor Manchester United over Ten Hag

© IMAGO

Manchester United doet er goed aan om vertrouwen te houden in Erik ten Hag, vindt José Mourinho. De trainer van Fenerbahçe stond tussen 2016 en 2018 aan het roer bij de gevallen topclub. Onder Ten Hag kent United zijn slechtste seizoenstart ooit. Desondanks kan de Nederlander op steun van Mourinho rekenen.


OneFootball Videos


Mourinho won in het seizoen 2016/17 de Europa League met United. In de finale werd het Ajax van toenmalig trainer Peter Bosz verslagen. "Zoals jullie weten, wonnen we de Europa League", blikt de Portugees terug op die tijd. "We werden tweede in de Premier League. Ik denk dat we nog steeds kansmaken om de titel van toen te krijgen als ze Manchester City straffen. Dan moeten ze me de bonus uitkeren."

Wat ik belangrijk vind, is dat ze vertrouwen in de trainer houden, want dat geeft stabiliteit

- José Mourinho over Manchester United

"Ik vertrok bij Manchester United met een goed gevoel bij de club en de fans", vervolgt de keuzeheer. "Als het niet goed met ze gaat, stemt me dat niet gelukkig. Wat ik belangrijk vind, is dat ze vertrouwen in de trainer houden, want dat geeft stabiliteit." De ploegen van Mourinho en Ten Hag treffen elkaar donderdag in de Europa League. De wedstrijd in Istanbul begint om 21.00 uur. "Ik denk niet dat Manchester United bang hoeft te zijn voor Fenerbahçe, maar ik denk dat als ze denken dat het makkelijk wordt, dat een verkeerde benadering zou zijn.", blikt de trainer van Fener vooruit. "Ik denk dat ze op volle oorlogssterkte komen, dat is wat ik zou doen."

Eerder onthulde FootballTransfers dat er bij United nog steeds twijfels zijn over de toekomst van Ten Hag. De oefenmeester kreeg afgelopen zomer, na een lange zoektocht naar een opvolger, alsnog een contractverlenging aangeboden bij United. Sindsdien heeft hij echter wel minder te zeggen over het transferbeleid. In plaats daarvan is een groot deel van de macht verschoven naar beleidsmakers als sportief directeur Dan Ashworth en algemeen directeur Omar Berrada.

De reden daarvoor is dat er zorgen zijn over de toekomst van Ten Hag, ondanks het feit dat hij afgelopen zomer nog zijn contract in Manchester heeft verlengd. Berrada en Ashworth hebben vetorecht inzake transfers en kunnen zodoende Ten Hag overrulen als zij vinden dat een bepaalde speler niet in de langetermijntoekomst van de club past.

Ver detalles de la publicación