"Met Trauner is Hancko ook weer twintig procent beter" | OneFootball

"Met Trauner is Hancko ook weer twintig procent beter" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·23 de octubre de 2024

"Met Trauner is Hancko ook weer twintig procent beter"

Imagen del artículo:"Met Trauner is Hancko ook weer twintig procent beter"

Hans Kraay jr. staat erom bekend dat hij zich zonder enige moeite uitspreekt over de dingen die hij ziet. Afgelopen weekend keek hij met verbazing naar het goede spel van Feyenoord en daarin speelde Gernot Trauner ook een belangrijke rol volgens de analist.

"Het ging de laatste weken al wel iets beter", begint Kraay jr in zijn column op de site van Voetbal International. "Ze wonnen van Girona op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen. FC Twente versloegen ze met alweer iets beter voetbal en zaterdag zag ik een flitsend Feyenoord, zó flitsend, dat het me een klein beetje verbaasde, maar ook weer niet helemáál. Ze hadden een hartstikke goede ingespeelde avond. Met eindelijk kapitein Trauner terug op het schip."


OneFootball Videos


Hoewel volgens de media diverse spelers uitblonken, vond de analist vooral de Trauner positief opvallen. "De credits gingen terecht naar Antoni Milambo, die stiekem wat oude videobeelden had bekeken van Paul Pogba. Ze gingen naar Quinten Timber, die de vervelende Duitsland-interland van zich afspeelde. Ze gingen naar de Zuid-Koreaanse Wim Jansen, Inbeom Hwang, Maar voor mij was Trauner de man van de wedstrijd."

"De Apotheker heeft zijn witte jas weer aangetrokken", vervolgt Kraay jr stellig. "Hij brengt weer rust aan de bal, hij geeft zonder bal weer die vertrouwde rugdekking, ik zie 'm in de opbouw wederom van die fijne, harde inspeelpasses geven en ik zie dat-ie de oplossing ziet als híj onder druk wordt gezet. Dan vindt hij met een pass over veertig meter Hugo Bueno, die vrijkomt, doordat Paixão zich laat zakken. En, valt me ook op, met Trauner is Dávid Hancko ook weer twintig procent beter. Bovendien is de Air Force compleet. Die Trauner schampt geen hoge ballen, hè, met dat kale hoofd. Hij kopt ze harder weg uit de zestien dan anderen kunnen schieten. Hij is eindelijk topfit en je ziet meteen het verschil bij Feyenoord."

Brian Priske

Kraay jr was blij om afgelopen zaterdag de vreugde te zien bij Priske. "Het is een stabiele man, lijkt me, want hij is altijd rustig gebleven. Toch vind ik dat als je Slot opvolgt, je niet zomaar je eigen systeem erdoorheen kan pompen. Hij had moeten zeggen wat hij nu eigenlijk doet: We spelen hetzelfde als onder Arne, maar ik breng hier en daar een paar nuances aan. Ik gun ’m dit wel en als Priske zijn interviews nou ook nog in het Nederlands gaat doen, ga ik 'm misschien al een klein beetje op het paard hijsen."

Ver detalles de la publicación