Memphis moet tegen Frankrijk nieuwe club overtuigen om AC Milan af te troeven | OneFootball

Memphis moet tegen Frankrijk nieuwe club overtuigen om AC Milan af te troeven | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 de junio de 2024

Memphis moet tegen Frankrijk nieuwe club overtuigen om AC Milan af te troeven

Imagen del artículo:Memphis moet tegen Frankrijk nieuwe club overtuigen om AC Milan af te troeven
Imagen del artículo:Memphis moet tegen Frankrijk nieuwe club overtuigen om AC Milan af te troeven

© IMAGO

Memphis Depay is volgens de laatste berichtgeving na het EK vrij om een nieuwe club uit te kiezen. De dertigjarige aanvaller werd donderdag in verband gebracht met een overstap naar AC Milan, dat eerder afhaakte in de strijd om Joshua Zirkzee. Volgens de data van FootballTransfers lijkt Memphis zich vrijdagavond te moeten bewijzen met het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Het duel vindt namelijk plaats in het stadion van mogelijk geschikte club voor het vervolg van zijn carrière: RB Leipzig.


OneFootball Videos


Nog niet zo lang geleden werd bekend dat Atlético Madrid komende zomer afscheid wil nemen van Memphis, die zelfs transfervrij mag vertrekken. De Spaanse topclub zou volgens Cadena SER tot dit besluit zijn gekomen nadat de 92-voudig international van Oranje ruim de tijd nam om te herstellen van zijn blessures met het oog op het Nederlands elftal. Oorspronkelijk had hij nog een contract tot medio 2025.

Memphis streek in januari 2023 neer bij Atlético, maar zijn periode in de Spaanse hoofdstad werd vooral gekenmerkt door blessureleed. De multifunctionele aanvaller lag in anderhalf jaar tijd liefst 237 dagen uit de roulatie bij de Atléti door diverse spierblessures een blessure aan zijn kuit. Memphis kwam in totaal 40 duels in actie, waarvan 31 afgelopen seizoen. Hierin was hij goed voor negen doelpunten.

PSV hoopte op de terugkeer van Memphis, die tot de teleurstelling van de Eindhovenaren deelde nog niet klaar te zijn voor een rentree in het Philips Stadion. Volgens Italiaanse media kan Memphis zijn carrière vervolgen in de Serie A, waar hij in de belangstelling staat van Fiorentina en AC Milan. Eerder werd hij al Italië gelinkt aan Inter, terwijl Nordin Amrabat onthulde dat Memphis op de verlanglijstjes stond van Al-Ettifaq en Al-Shabab.

Memphis Depay kan na het EK met Oranje in Duitsland blijven

Hoewel er aan interesse geen gebrek is voor Memphis, lijkt volgens de Career Advice Tool van SciSports een overstap naar Leipzig de beste optie. De aanvalsleider speelt met Oranje vrijdagavond tegen Frankrijk in de Red Bull Arena, de thuishaven van de Duitse topclub, en past met een Club Fit van 83 uitstekend daar. Memphis lijkt onder meer goed tot zijn recht te komen in de formatie en speelstijl van trainer Marco Rose.

Hoewel Leipzig niet hoeft te vrezen voor een vertrek van Benjamin Sesko, lijkt ex-Vitessenaar Loïs Openda mogelijk de nummer vier van de Bundesliga na een jaar alweer te verlaten. De Belgisch international staat volgens Engelse media in de belangstelling van Chelsea, waardoor Leipzig met Memphis een goede vervanger kan aantrekken. Beide spitsen worden gekenmerkt als Poacher. Een type aanvaller die voornamelijk betrokken is bij aanvallende acties in het strafschopgebied. Dit type speler ontvangt en schiet graag in de zestien, en is sterk in het afmaken vanuit voorzetten vanaf de flanken.

Ver detalles de la publicación