Maurice Steijn laat zich uit over periode bij Ajax: 'Dat zegt denk ik alles' | OneFootball

Maurice Steijn laat zich uit over periode bij Ajax: 'Dat zegt denk ik alles' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 de septiembre de 2024

Maurice Steijn laat zich uit over periode bij Ajax: 'Dat zegt denk ik alles'

Imagen del artículo:Maurice Steijn laat zich uit over periode bij Ajax: 'Dat zegt denk ik alles'
Imagen del artículo:Maurice Steijn laat zich uit over periode bij Ajax: 'Dat zegt denk ik alles'

© IMAGO

Maurice Steijn voelt geen enkele rancune richting Ajax, zegt hij bij de NOS. De Hagenees werd vorig jaar in de zomer aangesteld als trainer van Ajax door toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Een gelukkig huwelijk werd het bepaald niet: Steijn stond slechts elf wedstrijden aan het roer, waarin hij twee keer won en vier keer gelijkspeelde. Na de 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht besloot de oefenmeester op te stappen.


OneFootball Videos


Steijn werkte naar eigen zeggen prima samen met directie, staf en spelers. "We weten wel waarom het uiteindelijk niet goed is gegaan", wijst hij naar Mislintat. "Ik denk dat iedereen die enigszins kennis van zaken heeft, wel gezien heeft wat daar gebeurd is in het halfjaar dat ik er zat. Wat er aan spelers weg is gegaan en wat er is gehaald, dat zegt denk ik alles."

Ik denk dat iedereen die enigszins kennis van zaken heeft, wel gezien heeft wat daar gebeurd is in het halfjaar dat ik er zat

- Maurice Steijn wijst naar Sven Mislintat als schuldige voor zijn slechte periode bij Ajax

Desalniettemin baalt de vijftigjarige keuzeheer dat hij 'in de meest slechte periode' trainer was van de club uit Amsterdam. "Dat blijft altijd wel op de achtergrond meespelen, dat je denkt: wat als? Het is gewoon heel erg jammer dat het niet gelukt is", aldus Steijn, die niet meer wil stilstaan bij de vraag wat hij nu anders had gedaan. "Ik heb het afgesloten. Ik gun ze het allerbeste."

Hij denkt ook dat Ajax weer de weg naar boven kan vinden met de ervaring die aan de selectie is toegevoegd. Onder meer Daniele Rugani (30), Davy Klaassen (31), Wout Weghorst (32) en Jordan Henderson (34) werden toegevoegd aan de selectie na het vertrek van Steijn. "Als Berghuis dadelijk fit is, dan hebben ze vijf of zes dertigers in de as", merkt hij op.

Die ervaren spelers worden omringd door jonge talenten en dat is volgens Steijn een gouden combinatie. "Dat is waarom Ajax destijds groot is geworden. In de periode met Louis van Gaal kwam Frank Rijkaard terug en had je Danny Blind qua ervaring. In de periode met Ten Hag had je Dusan Tadic en Daley Blind. Ik denk dat het nu ook weer een eerste stap is voor Ajax om terug te keren", aldus de voormalig trainer van onder meer Sparta Rotterdam en VVV-Venlo, die de club het beste gunt. "Ik hoop oprecht dat het ze goed gaat en dat ze snel weer terug zijn waar ze horen. Dat verdient de club, dat verdienen heel veel mensen binnen de club en dat verdienen de supporters. Ik heb geen enkele rancune ten opzichte van Ajax"

Ver detalles de la publicación