Liverpool kan kassa Feyenoord laten rinkelen met transfer van 45 miljoen euro | OneFootball

Liverpool kan kassa Feyenoord laten rinkelen met transfer van 45 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 de mayo de 2024

Liverpool kan kassa Feyenoord laten rinkelen met transfer van 45 miljoen euro

Imagen del artículo:Liverpool kan kassa Feyenoord laten rinkelen met transfer van 45 miljoen euro
Imagen del artículo:Liverpool kan kassa Feyenoord laten rinkelen met transfer van 45 miljoen euro

© IMAGO

Feyenoord kan mogelijk komende zomer miljoenen incasseren door de aanstaande transfer van Orkun Kökçü. De 23-jarige middenvelder van Benfica staat nadrukkelijk in de belangstelling van Liverpool, dat volgens Portugese media ook weet welke transfersom er op tafel gelegd moet worden. Afgelopen zomer werd Kökcü nog voor 25 miljoen euro, exclusief bonussen en clausules, verkocht door Feyenoord aan Benfica.


OneFootball Videos


Kökçü staat een jaar na zijn vertrek bij Feyenoord voor een hereniging met Arne Slot, die volgend seizoen hoofdtrainer is bij Liverpool. Eerder werkte het tweetal tussen 2021 en 2023 samen in De Kuip en groeide de Turks international uit tot aanvoerder onder de 45-jarige oefenmeester. In zijn laatste seizoen bij Feyenoord was Kökçü met 12 doelpunten en 5 assists, verdeeld over 46 wedstrijden, een belangrijke schakel onder Slot.

De statistieken van Orkun Kökçü in het seizoen 2022/23 namens Feyenoord

Slot hoopt volgens Turkse media nu bij Liverpool op de komst van Kökçü, die naar verluidt bovenaan het verlanglijstje van de Engelse topclub staat. Volgens O Bolo verlangt Benfica liefst 45 miljoen euro voor de controleur, die nog tot medio 2028 onder contract staat in Lissabon. In deze verbintenis zou een afkoopclausule van liefst 120 miljoen euro zijn opgenomen.

Feyenoord incasseerde afgelopen zomer een vast bedrag van 25 miljoen euro. Deze transfersom kan middels bonussen nog oplopen tot dertig miljoen euro, waardoor Kökçü de duurste uitgaande transfer van de Rotterdamse club kan worden. Daarnaast zou Feyenoord volgens Fabrizio Romano een doorverkooppercentage van liefst 25 procent hebben bedongen.

Indien Liverpool en Benfica een akkoord bereiken over een transfersom van 45 miljoen euro, kan Feyenoord liefst 11,25 miljoen euro tegemoet zien bij de transfer van Kökçü naar Anfield. De vraagprijs bedraagt fors meer dan de geschatte marktwaarde van de tweebenige middenvelder, daar het algoritme van FootballTransfers deze schat op 28 miljoen euro.

De statistieken van Orkun Kökçü dit seizoen in het shirt van Benfica

Het eerste seizoen van Kökçü bij Benfica verliep wisselvallig. De Turks international was niet onomstreden onder trainer Roger Schmidt, maar kwam desondanks toch 2716 minuten, verdeeld over 43 wedstrijden, in actie. Hij kreeg hierin 33 keer het vertrouwen in de basis en was in totaal goed voor 7 doelpunten en 11 assists.

Eerder dit jaar leek Kökçü zich nog compleet onmogelijk te hebben gemaakt bij Benfica na een explosief interview met De Telegraaf. De middenvelder werd vervolgens uit de selectie gezet en er werd daarnaast ook gesproken over een boete ter hoogte van twee weeksalarissen. Hierna werd Kökçü weer in genade aangenomen.

Ver detalles de la publicación