Liverpool hoopt bij Real toe te slaan na komst Mbappé, maar hoort vraagprijs van een miljard | OneFootball

Liverpool hoopt bij Real toe te slaan na komst Mbappé, maar hoort vraagprijs van een miljard | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 de mayo de 2024

Liverpool hoopt bij Real toe te slaan na komst Mbappé, maar hoort vraagprijs van een miljard

Imagen del artículo:Liverpool hoopt bij Real toe te slaan na komst Mbappé, maar hoort vraagprijs van een miljard
Imagen del artículo:Liverpool hoopt bij Real toe te slaan na komst Mbappé, maar hoort vraagprijs van een miljard

© IMAGO

Real Madrid heeft een bod van Liverpool 120 miljoen euro op Rodrygo afgewezen, weet journalist Eduardo Inda. De Braziliaan wordt gezien als een onmisbare speler die niet te koop is. Naast Liverpool hebben eerder ook Manchester City, Arsenal, Manchester United en Paris Saint-Germain interesse getoond in de 23-jarige aanvaller. The Reds, die binnenkort Feyenoord-trainer Arne Slot als trainer aan zullen stellen, waren echter de enigen die een concreet bod hebben neergelegd.


OneFootball Videos


De Koninklijke wijst in de onderhandelingen over een mogelijke transfer van Rodrygo, die een miljard euro bedraagt. Ook de buitenspeler zelf denkt niet aan een vertrek uit Madrid, waardoor een vertrek niet tot de mogelijkheden lijkt te behoren. In november verlengde Rodrygo zijn contract nog tot de zomer van 2028, waarmee hij tot de bestbetaalde spelers van de club behoort.

Andere clubs dachten Rodrygo te kunnen verleiden tot een overstap door de naderende komst van Kylian Mbappé. De 25-jarige Fransman kondigde onlangs zijn vertrek bij PSG aan en lijkt transfervrij naar Real Madrid te verkassen. De Madrilenen waren in de zomer van 2022 al zeer dicht bij zijn komst, maar destijds besloot Mbappé op het laatste moment zijn contract in Parijs te verlengen. De komst van Mbappé betekent dat het uitzicht op speeltijd

voor Rodrygo minder wordt.

Met het bod van 120 miljoen euro had Rodrygo de allerduurste uitgaande transfer van Real Madrid aller tijden kunnen worden. Dat record staat nu nog op naam van Cristiano Ronaldo: de Portugees vertrok in de zomer van 2018 na negen jaar uit Madrid naar Juventus, dat liefst 117 miljoen euro voor hem overhad. Inmiddels speelt de 39-jarige Portugees bij het Saoedische Al-Nassr.

Rodrygo speelt sinds de zomer van 2019 bij Real Madrid, dat hem voor 45 miljoen euro van Santos overnam. Dit seizoen speelde de 22-voudig international 48 duels voor de Spaanse landskampioen, waarin hij 17 goals maakte en 9 assists leverde. Op 1 juni speelt hij met zijn club de Champions League-finale: in Wembley Stadium is Borussia Dortmund dan de tegenstander.

Ver detalles de la publicación