Lasse Schöne neemt verrassend besluit over toekomst bij NEC | OneFootball

Lasse Schöne neemt verrassend besluit over toekomst bij NEC | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 de mayo de 2024

Lasse Schöne neemt verrassend besluit over toekomst bij NEC

Imagen del artículo:Lasse Schöne neemt verrassend besluit over toekomst bij NEC
Imagen del artículo:Lasse Schöne neemt verrassend besluit over toekomst bij NEC

© IMAGO

Lasse Schöne heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij NEC, zo melden de Nijmegenaren via hun officiële kanalen. De 37-jarige middenvelder beschikte over een aflopende verbintenis, maar blijft door de contractverlenging tot medio 2025 aan de huidige nummer zes van Nederland verbonden.


OneFootball Videos


In gesprek met NEC TV legt Schöne uit waarom hij ervoor heeft gekozen om nog een jaar in De Goffert te blijven. "Ik heb er elke dag nog zoveel plezier in", aldus de 51-voudig Deens international. "De successen van afgelopen seizoen geven mij nog steeds veel voldoening. Ik kijk er enorm naar uit om alles wat ik zo leuk vind aan het voetbal nog één keer mee te maken komend seizoen."

Ik heb er elke dag nog zoveel plezier in. De successen van afgelopen seizoen geven mij nog steeds veel voldoening.

- Lasse Schöne

NEC is ook verheugd over het akkoord dat is bereikt met Schöne. "De ervaring en routine van Lasse blijven een meerwaarde voor NEC", vertelt technisch directeur Carlos Aalber op de clubwebsite. "We hebben veel respect voor zijn staat van dienst als echte man van de club. Het hoofddoel voor een speler is altijd wedstrijden spelen, maar Lasse is realistisch genoeg dat dat komend seizoen niet altijd het geval zal zijn. We zijn blij dat Lasse nog één seizoen voor het Nederlands voetbal behouden blijft."

Eerder liet Schöne nog in het midden wat zijn plannen waren voor de toekomst. "Ik heb er nog steeds veel zin in. Mijn lichaam doet het nog goed en kan het nog aan, maar dat dit jaar of volgend jaar het laatste seizoen is, dat is wel duidelijk", gaf de controleur in februari aan. "Op een gegeven moment moet je er wel een punt achter zetten. Ik zet er het liefst een punt achter als ik nog voorop kan lopen."

Schöne moest dit seizoen onder Rogier Meijer bij NEC genoegen nemen met een reserverol. De routinier begon weliswaar in basis, maar werd vlak voor de winterstop op de bank gezet. In totaal kwam hij 1346 minuten, verdeeld over 25 duels, in actie: een gemiddelde van ruim 53 minuten per wedstrijd. Hierin was hij één keer trefzeker en goed voor vijf assists.

Ver detalles de la publicación