'KRC Genk ziet speler naar Challenger Pro League vertrekken' | OneFootball

'KRC Genk ziet speler naar Challenger Pro League vertrekken' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·14 de junio de 2024

'KRC Genk ziet speler naar Challenger Pro League vertrekken'

Imagen del artículo:'KRC Genk ziet speler naar Challenger Pro League vertrekken'

Bij KRC Genk vertrekt Adnane Abid. De flankaanvaller gaat een nieuw avontuur aan bij Patro Eisden in de Challenger Pro League.

Adnane Abid, die samen met Bilal El Khannouss bij KRC Genk de stap naar de A-kern zette, heeft een contract voor twee seizoenen, plus een optie, getekend bij Patro Eisden in de Challenger Pro League.


OneFootball Videos


De speler is geboren in Verviers en maakte in 2017 de overstap naar de jeugd van KRC Genk. In 2022 werd hij overgeheveld naar de A-kern. “Ik speelde een viertal oefenwedstrijden met het eerste elftal, maar liep in volle voorbereiding een gescheurde kruisband op. Dat was een serieuze opdoffer”, vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

Vorig jaar speelde Abid bij Jong Genk, maar nu kiest hij voor een verhaal bij Patro Eisden. “De club kwam met een interessant voorstel en de ambitie om in 1A te geraken sprak me meteen aan. Ik kan op de flank en op de ‘tien’ uit de voeten, maar veronderstel dat Patro me vooral voor de flank heeft gehaald.”

Momenteel woont hij nog in Verviers waar hij geboren is, maar eerstdaags zal hij verhuizen naar Maasmechelen om minder kilometers te moeten maken.

De speler, die nog onder contract lag bij Genk tot 2025, bevestigt de deal al, maar officieel heeft geen van beide clubs al iets gelost over de transfer.

Ver detalles de la publicación