Komst Sergiño Dest heeft gevolgen: PSV'er met 125 duels staat voor vertrek | OneFootball

Komst Sergiño Dest heeft gevolgen: PSV'er met 125 duels staat voor vertrek | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 de julio de 2024

Komst Sergiño Dest heeft gevolgen: PSV'er met 125 duels staat voor vertrek

Imagen del artículo:Komst Sergiño Dest heeft gevolgen: PSV'er met 125 duels staat voor vertrek
Imagen del artículo:Komst Sergiño Dest heeft gevolgen: PSV'er met 125 duels staat voor vertrek

© IMAGO

Het is niet uitgesloten dat Mauro Júnior deze zomer vertrekt bij PSV. De Braziliaan lijkt de komende maanden, gezien de blessure van Sergiño Dest, de eerste linksback te worden in Eindhoven. Mauro zal daarna echter weer genoegen moeten nemen met een reserverol en de vraag is of hij daar trek in heeft. Het Mexicaanse Club América wil profiteren.


OneFootball Videos


Volgens Mexicaanse media heeft André Jardine, de verdediger annex verdedigende middenvelder al langer in het vizier en zou hij nu willen toeslaan. Naar verluidt heeft América tussen de 3,5 en 5 miljoen euro over voor Mauro. De voormalig jeugdinternational ligt tot medio 2025 vast bij PSV, dat graag langer met hem door wil.

Dest werd vorig seizoen gehuurd van Barcelona met een koopoptie van tien miljoen euro. De Amerikaans international raakte tegen het einde van het seizoen echter geblesseerd, waardoor PSV de optie besloot niet te lichten. Door de precaire financiële situatie bij Barcelona wilde de club echter graag van hem af en uiteindelijk kwam Dest transfervrij over van de Catalanen.

De speler van Ajax is echter zeker nog tot januari uitgeschakeld, waardoor de verwachting is dat Mauro komende tijd eerste keus zal zijn. Achter hem is Fredrik Oppegard een optie: de 21-jarige Noor werd afgelopen halfjaar verhuurd aan Heracles Almelo. Zijn contract loopt eveneens tot de zomer van 2025. Olivier Boscagli kan eventueel ook op de linkervleugel uit de voeten.

Mauro kwam in de zomer van 2017 over van Desportivo Brasil. In eerste instantie werd de linkspoot ingezet op meer aanvallende posities, maar onder Roger Schmidt werd Mauro ingezet als linkervleugelverdediger en kwam hij definitief in de basis terecht. Na meerdere langdurige blessures raakte de verdediger annex verdedigende middenvelder echter uit beeld.

Ver detalles de la publicación