Kogel door de kerk: Opvolging van KV Oostende is een feit | OneFootball

Kogel door de kerk: Opvolging van KV Oostende is een feit | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·13 de junio de 2024

Kogel door de kerk: Opvolging van KV Oostende is een feit

Imagen del artículo:Kogel door de kerk: Opvolging van KV Oostende is een feit

Stad Oostende en KSV Diksmuide hebben een intentieovereenkomst afgesloten. Dit vormt het officiële startpunt voor de verdere uitwerking van de samenwerking.

De jeugdspelers van het voormalige KVO kunnen hierdoor blijven trainen en voetballen in ‘De Schorre’ in Oostende, die van KSV Diksmuide blijven op hun vertrouwde campus ‘De Pluimen’.


OneFootball Videos


Stad Oostende en KSV Diksmuide gaan nu in exclusief overleg om een samenwerkingsovereenkomst uit te werken en samen ‘KVDO’ te vormen, Koninklijke Voetbalclub Diksmuide-Oostende.

Bart Tommelein, burgemeester Stad Oostende: “Bij een definitieve overeenkomst komt juridisch heel wat kijken, maar we vinden het belangrijk om nu al het vertrouwen in elkaar uit te spreken en ons aan elkaar vast te klinken. We gaan samen een mooi project opzetten dat een win-win is voor zowel Oostende als Diksmuide en dit op vlak van jeugd én eerste ploeg.”

“De jeugd kan alvast ingeschreven worden en komend seizoen onder deze samenwerking in Oostende blijven voetballen", gaat de burgemeester verder. "We willen gezamenlijk één van de mooiste jeugdacademies van Vlaanderen maken en met eigen jonge voetballers doorgroeien in de amateurreeksen. We zijn als stadsbestuur blij met deze uitkomst, want het Oostendse voetbal en alle KVO-fans verdienen een club op een degelijk niveau.”

Karl Vannieuwkerke, ondervoorzitter KSV Diksmuide: “We gaan ons uiterste beste doen om iedereen bij dit verhaal te betrekken. In Diksmuide moet niemand bang zijn dat we de mensen daar gaan ontgoochelen of achterlaten. Integendeel. Het mooiste bewijs daarvan is dat we over een paar weken starten met de installatie van ledboardings op De Pluimen.”

“We willen het beste van twee steden verenigen", besluit Vannieuwkerke. "Het voelt als het bakken van verse vis in de allerbeste boter. En iedereen weet hoe lekker dat is. De goesting is groot en de ideeën zijn talrijk. Uiteraard is alles snel gegaan en gaan we wat tijd nodig hebben, maar de toekomst oogt mooi.”

Op de website van KV Oostende getuigen nog heel wat andere mensen die op één of andere manier betrokken zijn bij één van de twee clubs over de zaak.

Ver detalles de la publicación