Kenneth Perez: 'Ik snap wel dat Ajax hem heeft gehaald' | OneFootball

Kenneth Perez: 'Ik snap wel dat Ajax hem heeft gehaald' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 de septiembre de 2024

Kenneth Perez: 'Ik snap wel dat Ajax hem heeft gehaald'

Imagen del artículo:Kenneth Perez: 'Ik snap wel dat Ajax hem heeft gehaald'
Imagen del artículo:Kenneth Perez: 'Ik snap wel dat Ajax hem heeft gehaald'

© Videostill ESPN

Kenneth Perez snapt dat Ajax ervoor heeft gekozen om Davy Klaassen aan te trekken. De middenvelder was sinds begin deze zomer transfervrij, nadat zijn contract bij Inter afliep. Eerder besloot de club uit Amsterdam daar niet op te handelen, maar toen Klaassen mocht meetrainen bij Ajax, wist hij trainer Francesco Farioli te overtuigen.


OneFootball Videos


"Ik snap wel dat ze hem halen, ja", zegt de analist bij ESPN. "Ik denk dat zij dat ook weer willen. Meer Ajax-DNA, wat dat ook mag zijn. Hij loopt hier al heel lang rond en weet wat het inhoudt om Ajax-speler te zijn. De kritiek onder Sven Mislintat was natuurlijk dat er spelers overal vandaan werden gehaald die nooit bij een topclub in hun land hadden gespeeld."

Die ervaring heeft Klaassen wel en dat kan volgens de oud-speler van onder meer Ajax en FC Twente belangrijk zijn. "En voetballen, dat kon hij in ieder geval wel. Hij heeft nu lang stilgestaan en weinig gespeeld bij Inter. Het zal wel even tijd nodig hebben." Klaassen speelde vorig jaar slechts 352 minuten, verdeeld over 18 wedstrijden, voor de Milanezen.

Bovendien is Klaassen volgens Perez ook een speler die 'altijd honderd procent geeft'. "Waarschijnlijk zal hij ook niet mokken als hij in het begin niet veel speelt. Later zal hij wel belangrijk worden voor dit Ajax", voorspelt de voormalig international van Denemarken.

Klaassen voegde zich in 2004 bij de jeugdopleiding van Ajax, waar hij vervolgens verdeeld over twee periodes in totaal 321 duels (93 goals, 50 assists) speelde. Vorig jaar werd duidelijk dat de rechtspoot genoegen moest nemen met een reserverol in de Johan Cruijff ArenA, waarna hij zijn biezen pakte en transfervrij tekende bij Inter.

Ver detalles de la publicación