KAA Gent Ladies halen 97-voudige Red Flame in huis als nieuwe coach | OneFootball

KAA Gent Ladies halen 97-voudige Red Flame in huis als nieuwe coach | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·22 de junio de 2024

KAA Gent Ladies halen 97-voudige Red Flame in huis als nieuwe coach

Imagen del artículo:KAA Gent Ladies halen 97-voudige Red Flame in huis als nieuwe coach

Ze speelde al als speelster voor de KAA Gent Ladies, nu komt Heleen Jaques als coach terug naar de Buffalo's. Op vrijdagavond werd geofficialiseerd dat ze de nieuwe hoofdcoach wordt bij de KAA Gent Ladies.

De 36-jarige Heleen Jaques volgt Jorn Van Ginderdeuren op als trainer van KAA Gent Ladies. Voor Jaques is het een beetje thuiskomen, want ze eindigde in 2021 haar actieve loopbaan als Buffalo bij de club uit Gent.


OneFootball Videos


Daarna werd ze bondscoach bij de Flames U19 en werd ze ook coach bij de vrouwen van Club Brugge, maar daar werd ze eerder dit jaar vervangen. Nu heeft ze met KAA Gent Ladies een nieuwe uitdaging te strikken.

Imagen del artículo:KAA Gent Ladies halen 97-voudige Red Flame in huis als nieuwe coach

"KAA Gent Ladies is een club die gekend staat voor hun opleiding van jonge speelsters en jonge coaches. Ik ben de club dankbaar voor de kans om met deze talentvolle groep aan de slag te gaan", aldus Jaques in een eerste reactie op de website van Gent.

"Verder kijk ik er enorm naar uit om het project binnen Gent mee te ondersteunen. Het voelt ook heel vertrouwd om terug te kunnen werken met de mensen met wie ik mijn carrière als speelster in schoonheid kon beëindigen."

Gent in de wolken met komst van Jaques

Directeur vrouwenvoetbal Dominique Reyns is in de wolken met de komst van Jaques: "Heleen Jaques is een begrip in het Belgisch vrouwenvoetbal. Ik heb heel veel respect voor haar en hetgeen ze bereikt heeft tijdens haar speelsterscarrière."

"Ze speelde slechts één jaar bij KAA Gent Ladies maar ze drukte toen ook meteen haar stempel. De maanden als trainer bij Club YLA zullen ongetwijfeld heel leerrijk voor haar geweest zijn. Ik ben ervan overtuigd dat KAA Gent de ideale club is voor Heleen om zich opnieuw te kunnen profileren als hoofdcoach."

Ver detalles de la publicación