José Mourinho richt pijlen met Fenerbahçe op Ajax-flop | OneFootball

José Mourinho richt pijlen met Fenerbahçe op Ajax-flop | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 de junio de 2024

José Mourinho richt pijlen met Fenerbahçe op Ajax-flop

Imagen del artículo:José Mourinho richt pijlen met Fenerbahçe op Ajax-flop
Imagen del artículo:José Mourinho richt pijlen met Fenerbahçe op Ajax-flop
Imagen del artículo:José Mourinho richt pijlen met Fenerbahçe op Ajax-flop

© IMAGO

Fenerbahçe heeft zijn pijlen gericht op Georges Mikautadze, zo melden Turkse media. De 23-jarige spits keert deze zomer definitief terug bij FC Metz, dat hem eerder verkocht aan Ajax en vervolgens na een half jaar weer terug huurde. De Fransen degradeerden echter, waardoor Mikautadze de wens heeft om te vertrekken. AS Monaco en Stade Rennais zijn in de markt, maar Fenerbahçe hoopt de twee Franse clubs af te troeven.


OneFootball Videos


Mikautadze werd vorig jaar voor zestien miljoen euro door Ajax overgenomen van Metz, maar na een vruchteloos half jaar keerde hij weer terug bij de Noord-Franse club. Hier zette de Georgisch international zichzelf op de kaart, waarna Metz ondanks de degradatie besloot om de koopoptie van dertien miljoen euro te lichten. Mikautadze heeft echter recentelijk aangegeven dat hij aast op een vertrek en zal na het EK een knoop doorhakken over zijn toekomst.

Fenerbahçe hoopt volgens de laatste berichtgeving uit Turkije nu Mikautadze te kunnen overtuigen van een overstap naar Istanbul. De Turkse topclub zag af van een langer verblijf van Michy Batshuayi, terwijl er wordt gespeculeerd over een mogelijk vertrek van Edin Dzeko. De Bosnische routinier zou in de belangstelling staan van Hajduk Split. José Mourinho zou Mikautadze een geschikte versterking vinden voor de voorhoede van Fenerbahçe.

Het is niet bekend welke transfersom Metz verlangt bij de transfer van Mikautadze, maar de kans is zeer aanwezig dat de vraagprijs voor de aanvalsleider meer dan dertien miljoen euro zal zijn. Mikautadze speelt namelijk een uitstekend EK met Georgië en is momenteel gedeeld topscorer nadat hij de eerste twee groepsduels zijn naam op het scorebord zette. Hij vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van elf miljoen euro.

Mikautadze zet hiermee zijn vorm van het afgelopen half jaar door. De spits was namens Metz goed voor 14 doelpunten en 4 assists, verdeeld over 22 wedstrijden. Hiermee wekte hij de interesse van Monaco, waarvan beweerd werd dat het een akkoord had bereikt met Mikautadze. Deze berichtgeving werd echter door de aanvaller zelf ontkend.

Ver detalles de la publicación