Jahanbakhsh voerde tevergeefs gesprekken met PSV over transfer | OneFootball

Jahanbakhsh voerde tevergeefs gesprekken met PSV over transfer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 de mayo de 2024

Jahanbakhsh voerde tevergeefs gesprekken met PSV over transfer

Imagen del artículo:Jahanbakhsh voerde tevergeefs gesprekken met PSV over transfer
Imagen del artículo:Jahanbakhsh voerde tevergeefs gesprekken met PSV over transfer
Imagen del artículo:Jahanbakhsh voerde tevergeefs gesprekken met PSV over transfer

© IMAGO

Het had niet veel gescheeld of Alireza Jahanbakhsh had niet bij Feyenoord, maar bij PSV gespeeld. De dertigjarige aanvaller voerde, toen hij onder contract stond bij Brighton & Hove Albion, gesprekken met de Eindhovense clubleiding over een terugkeer naar de Eredivisie. Uiteindelijk ging de transfer van Jahanbakhsh naar PSV niet door en werd hij in de zomer van 2021 herenigd met Arne Slot bij Feyenoord.


OneFootball Videos


Jahanbakhsh voerde vier jaar geleden gesprekken met PSV over een mogelijke overstap. De Iraans international werd in 2018 voor liefst 22,5 miljoen euro door Brighton overgenomen van AZ, maar kwam nauwelijks uit de verf in de Premier League. Jahanbakhsh was op dat moment goed voor 36 optredens in het shirt van the Seagulls en was daarin slechts goed voor 2 doelpunten.

Veel mensen weten dit niet, maar ik was echt bezig met PSV. Ik had gesprekken gehad met John de Jong, maar ze moesten eerst spelers verkopen om nieuwe te kunnen halen

- Alireza Jahanbakhsh

"Veel mensen weten dit niet, maar ik was echt bezig met PSV. Ik was bijna naar Eindhoven gegaan", onthult Jahanbakhsh in de Kein Geloel-podcast. De transfer naar het Philips Stadion van de buitenspeler ging uiteindelijk niet door. "Ik had gesprekken gehad met John de Jong (toenmalig directeur voetbalzaken, red.), maar ze moesten eerst spelers verkopen om nieuwe te kunnen halen."

Het daaropvolgende seizoen speelde Jahanbakhsh nog 25 wedstrijden in het shirt van Brighton, waarna hij in de zomer van 2021 werd verkocht aan Feyenoord. De komst van Jahanbakhsh was echter niet vanzelfsprekend. "Ik vond Feyenoord altijd leuk vanwege de supporters en het stadion, maar om eerlijk te zijn hadden ze geen goed jaar achter de rug", legt hij uit.

De aanwezigheid van Slot speelde een grote rol bij de keuze van Jahanbakhsh. "Toen ik hoorde wat het project en de plannen van Arne waren vond ik het pas echt leuk", vervolgt de aanvaller zijn verhaal. "Hij belde me een paar maanden voordat ik kwam en vertelde me wat zijn plannen waren met Feyenoord. Hij gaf aan dat we in de top zouden gaan spelen en ik veel minuten kon gaan maken."

Jahanbakhsh kende Slot nog van hun gezamenlijke tijd bij AZ en in drie seizoenen onder de 45-jarige oefenmeester kwam de dribbelaar in totaal 105 keer uit voor Feyenoord (17 doelpunten, 16 assists). Slot staat na dit seizoen voor een vertrek naar Liverpool en daarnaast nemen de Rotterdammers ook afscheid van Jahanbakhsh, wiens contract afloopt en niet wordt verlengd.

Ver detalles de la publicación