Jack van Gelder: 'Hij wordt belemmerd en heeft het hartstikke moeilijk bij Ajax' | OneFootball

Jack van Gelder: 'Hij wordt belemmerd en heeft het hartstikke moeilijk bij Ajax' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·6 de octubre de 2024

Jack van Gelder: 'Hij wordt belemmerd en heeft het hartstikke moeilijk bij Ajax'

Imagen del artículo:Jack van Gelder: 'Hij wordt belemmerd en heeft het hartstikke moeilijk bij Ajax'

De komst van Wout Weghorst bij Ajax vormt een uitdaging voor Brian Brobbey, zo weet Jack van Gelder. Na de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen (3-1), waarin Weghorst de matchwinner werd, zegt Van Gelder dat de carrière van Brobbey wordt 'bemoeilijkt'.

De aanvaller viel in de 85ste minuut in bij een 1-1 stand en maakte in de 91ste minuut de 2-1; later in de blessuretijd leverde Weghorst ook nog de assist voor de 3-1.


OneFootball Videos


“Dat was de droom van iedereen die Wout Weghorst het beste toewenst”, zegt Van Gelder bij De Oranjezondag. “Hij maakt de 2-1 en geeft nog een assist voor de 3-1. Dat is leuk en het is een enorme bevrijding. Waar de één bevrijd wordt, wordt de ander toch wel weer in z’n carrière bemoeilijkt. Brobbey heeft het gewoon hartstikke moeilijk.”

Van Gelder is altijd gecharmeerd geweest van de spits. “Ik vond Wout altijd een gozer waar je spirit door krijgt in een elftal. Veel mensen vinden dat hij niks kan, maar als je erin slaagt om winst te creëren voor je teams en voor het Nederlands elftal… Hij gaat nog veel rendement leveren bij Ajax.”

Ver detalles de la publicación