İspanya - İtalya İddaa Tahmini (20.06.2024) | OneFootball

İspanya - İtalya İddaa Tahmini (20.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·20 de junio de 2024

İspanya - İtalya İddaa Tahmini (20.06.2024)

Imagen del artículo:İspanya - İtalya İddaa Tahmini (20.06.2024)

İspanya ile İtalya, 20 Haziran saat 22.00'de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde 11'inci kez karşılaşmaya hazırlanan İspanya ile İtalya, birbirlerine en fazla rakip olan iki Avrupa ülkesi konumunda. 2008'den bu yana üst üste beşinci Avrupa Şampiyonası'nda da eşleşen iki ülke, bu alandaki en uzun serinin de sahipleri.
  • İspanya ile oynadığı son 10 büyük turnuva maçının (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) sadece birini kaybeden İtalya (4G 5B; seri penaltılar hariç), tek yenilgisini EURO 2012 finalinde aldı (0-4).
  • İtalya ile oynadığı son iki maçı kazanan İspanya, bugüne kadar rakibi karşısında üst üste üç galibiyet aldığı bir süreç yaşamadı.
  • Bugüne kadar Avrupa Şampiyonası'nın "son şampiyonu" unvanına sahip takımlarla oynadığı üç maçı da kazanan İspanya, bunu başardığı üç turnuvada da final oynadı (1964; 2-1 vs Sovyetler Birliği, 1984; 1-0 vs Batı Almanya & 2008; 2-1 vs Yunanistan).
  • Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı son 10 maçı kaybetmeyen İtalya (7G 3B), bu seriyi 2016'da İspanya'yı 2-0 mağlup ederek başlattı.
  • Luis de la Fuente yönetiminde çıktığı 11 maçın sadece birinden mağlup ayrılan (9G 1B) ve son yedi karşılaşmanın tamamını kazanan İspanya, üst üste sekiz galibiyet aldığı son süreci Ekim 2016-Ekim 2017 arasında yaşadı.
  • Çıktığı son 12 maçın sadece birini kaybeden İtalya (8G 3B), tek yenilgisini bu turnuvanın eleme aşamasında İngiltere'ye 3-1 mağlup olarak aldı (Ekim 2023).
  • Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) çıktığı 15 maçta 10 gol atan Alvaro Morata, İspanya tarihinde David Villa'nın (13) ardından çift haneli sayılara ulaşan ikinci oyuncu oldu.
  • İtalya formasıyla çıktığı son yedi maçta beş golde pay sahibi olan Nicolo Barella (2 gol & 3 asist), son iki karşılaşmada da gol sevinci yaşadı ve milli takım kariyerinin en uzun serisini yakalamak istiyor.
  • Fabian Ruiz, İspanya'nın Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ettiği maçta iki golde pay sahibi oldu (1 gol & 1 asist). Ruiz'in ilk maçına çıktığı Haziran 2019'dan bu yana İspanyol orta sahadan (8) daha fazla asist yapan tek isim Jordi Alba (9).

İddaa Tahminleri

Samet Çayır - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

İspanya, B Grubu'nda ilk maçta Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ederek turnuvaya hızlı bir giriş yaptı. Takıma galibiyeti getiren golleri Morata, Ruiz ve Carvajal kaydetti. Lamine Yamal'ın performansı da oldukça etkileyiciydi. İtalya ise henüz ilk dakikada geriye düştüğü Arnavutluk karşısında Bastoni ve Barella'nın golleriyle 2-1 kazandı. Rakip kaleye beşi isabetli olmak üzere 17 şut çeken Luciano Spaletti'nin öğrencileri sürprize yer vermedi. Dev maçta iki takımın da fileleri havalandırması muhtemel.


OneFootball Videos


Çağatay Çelik - Maçkolik: 2-3 Gol

İspanya ilk maçta turnuvanın en güzel futbollarından birini oynasa da karşısında atletizmden epeyi uzak bir Hırvatistan vardı. İtalya ise özellikle savunmada iyi işler yaptı; 1-0 geriye düşmesine rağmen iyi reaksiyon gösterdi. İtalya'nın ön bölgede yetenek tavanı, İspanya'ya kıyasla düşük ve bu nedenle geri düşmek istemeyeceklerini düşünüyorum. İspanya ise zaten top hakimiyetini eline almak isteyecektir. Takımların ilk maçlarının aksine düşük tempo görebiliriz. 3 gol barajının aşılmasını beklemiyorum ancak bireysel yetenekleri hesaba katarsak 2-3 gol aralığı denenebilir.

Hüseyin Çoban - Maçkolik: 2.5 Gol Üst

İspanya ilk maçta Hırvatistan karşısında beklentinin aksine hiç zorlanmadan net bir skorla kazandı. İtalya ise Arnavutluk karşısında adeta santradan golü yiyerek oyuna başladı fakat akabinde oyunu ve skoru dengeye getirmeyi başararak gün sonunda istediğini alan taraf oldu. Spaletti de maç sonrasında skordan öte iyi oyunla ve bu oyunu çeşitlendirerek bu turnuvada var olabileceklerini beyan eden bir açıklamada bulundu. İki takımın da savunmada belirgin ve çok da fazla test edilmeyen sorunları söz konusu. Bu yönüyle bu maçın iyi bir test olabileceğini düşünüyorum. Risk içermekle birlikte 2.5 üst tercihi değerlendirilebilir.

Tansu Gürsel - Nesine: Ev Sahibi 1.5 Gol Üst

İspanya ilk maçında Hırvatistan’ı ilk yarının son 15 dakikasında bulduğu üç golle yenerek turnuvaya iyi bir sonuçla başladı. Aslında Hırvatistan karşısında biraz daha zorlanmaları beklenebilirdi. Rakibe özellikle ikinci yarıda pozisyon da verdiler ancak net bir skorla galip gelmeleri gruptaki özgüvenlerini yükseltti. İtalya ise Arnavutluk karşısında henüz ilk dakikada yaptığı savunma hatasıyla topu ağlarında görse de kısa sürede skoru lehine çevirmeyi başardı. İlginç olan, 16. dakikada öne geçtikten sonra maçın sonuna kadar başka gol bulamamış olmalarıydı. Grubun ilk iki sırasının doğal adayları arasındaki bu mücadele öncesi İspanya’yı rakibine göre biraz daha hazır görüyorum. İspanya’nın 1,5 barajını tek başına aşması beklenebilir.

Emre Can Demirci - Nesine: Maç Sonucu 1

İspanya'nın Luis De La Fuente yönetimindeki futbolunu daha çok beğendiğimi sık sık dile getiriyorum. Turnuvalara müthiş ağırlık koydukları tiki taka dönemi kadar baskın değiller ancak oyun repertuarları her anlamda daha geniş. Nitekim ilk grup maçında Hırvatistan'ın fişini çekmeleri için ilk yarının sonundaki 15 dakikalık bölüm yeterli oldu. Arnavutluk'tan turnuva tarihinin en erken golünü yiyerek şok yaşayan İtalya özellikle Calafiori ve Chiesa'nın ön plana çıktığı mücadelede zor da olsa kazanmayı bildi. Belli bölümlerde topu çok iyi dolaştırıp rakiplerini ciddi anlamda bunalttılar ama daha kaliteli takımlara karşı aynı rahatlıkla baskı kurmaları kolay değil. Üstelik bana göre majör ekipler arasında bitiricilik konusunda da en çok soru işaretine sahip takım konumundalar. İspanya'yı avantajlı görüyorum.

Orhan Aşkıner - Nesine: İlk Yarı Ev Sahibi 0.5 Gol Üst

İtalya, ilk maçta turnuva tarihinin en erken golünü yedikten sonra hızlı bir reaksiyon gösterdi ve maçı bulduğu iki golle kazanmayı başardı. Ancak oyun olarak sınıfta kaldıklarını söylemek gerek. İspanya'ya ise Hırvatistan'ın fişini çekmek için 45 dakika yetti. Geçmişte alışageldiğimiz İspanya görüntüsünden bir hayli uzak olsalar da verimli bir kadro yakaladıklarını söylememiz gerek. Topa hakim olmaktan uzak ancak skora giderken zorlanmayan bir İspanya çok daha keyif veriyor. Bu maçta da erken bir skor bulabilecekleri kanaatindeyim.

Fuat Türk - Nesine: İlk Yarı Sonucu X

B Grubu'na galibiyetle başlayan iki takımın da bu maç öncesi kazanması durumunda gruptan çıkmayı garantileme şansı doğdu. Kazanan son maçlar öncesinde ipi göğüsleyecek. Hırvatistan-Arnavutluk maçının berabere bitmesi tüm hesapları değiştirdi. Hırvatistan karşısında çok etkili olan İspanya bu kez İtalyan savunmasını aşmakta zorlanabilir. Turnuvanın favorilerinden olan iki ekip maça kontrollü başlayacaktır. İlk yarıda denge korunabilir.

Can Tongo - Misli: Karşılıklı Gol Var

İspanya orta sahası son derece kaliteli bir bölge olduğunu Hırvatistan maçında gördük. İtalya geriye düşmesine rağmen kazandı. Karşılıklı goller maçın cazip seçeneği.

Aykut Aydın - Misli: 2-3 Gol

Turnuvaya sükseli bir giriş yapan İspanya, ilk yarıda Hırvatistan gibi bir takıma 3 gol atarak hücumdaki etkinliğini kanıtladı. Lamine Yamal ve Nico Williams bire birde o kadar rahat adam eksiltiyor ki karşılarında durmak pek de kolay değil. İtalyanların sert oyun anlayışıyla onların etkinliğini azaltacağını düşünüyorum. Uzun süre dengede gitmesini beklediğim maçta çok yüksek skor olacağını düşünmüyorum. İtalyanlar son şampiyon olarak geldikleri turnuvada erken bir gol yemelerine rağmen geri dönüşle kazanarak morallendi. Toplamda 2-3 gol tercihine gideceğim. Sertliğin kartlara da yansıma ihtimalini düşünerek alternatif arayanlara kart tercihlerine gitmelerini öneriyorum.

Ozan Gür - Misli: 2-3 Gol

İspanya güçlü, tempo yükselten bir orta sahaya sahip. Bunu Hırvatistan karşısında net bir şekilde gösterdiler. İtalya, Arnavutluk karşısında geriden gelerek kazandı ve İspanya’nın tempolu oyununa karşılık verebilecek orta saha gücüne sahip. Oyun temposunun kısa sürelerde artmasını beklediğim mücadelede orta skor bahsine yönelmeyi mantıklı bir tercih olarak görüyorum.

Müjdat Mustafa Muratoğlu - Misli: Ev Sahibi 1.5 Gol Üst

İspanya, Hırvatistan karşısında ortaya koyduğu futbolla turnuvanın da favorilerinden birisi olduğunu ortaya koydu. İtalya ise Arnavutluk karşısında maça adeta yenik başlasa da çevirmeyi başardı. Sonrasında ise zaman zaman taraftarını tedirgin etse de skoru korumayı bildi. İspanya’nın 1,5 üste maçı taşıyacağını düşünüyorum.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Karşılıklı Gol Var

İspanya ilk maçında Hırvatistan karşısında çok net bir galibiyet aldı. Oyunu tamamen domine eden İspanyollar turnuvanın favorileri arasında olduklarını bir kez daha teyit ettiler. İtalya erken gelen gole rağmen Arnavutluk karşısında maçı çevirdi ancak son anlarda verilen pozisyonlar düşündürücüydü. İtalya daha iyi takım, İspanya ise daha yetenekli bir oyuncu grubuna sahip. Bu maçta iki takımdan da skor bekliyorum.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Ver detalles de la publicación