Interesse Leipzig in Geertruida gaat liggen, transfer dreigt gekaapt te worden | OneFootball

Interesse Leipzig in Geertruida gaat liggen, transfer dreigt gekaapt te worden | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 de mayo de 2024

Interesse Leipzig in Geertruida gaat liggen, transfer dreigt gekaapt te worden

Imagen del artículo:Interesse Leipzig in Geertruida gaat liggen, transfer dreigt gekaapt te worden
Imagen del artículo:Interesse Leipzig in Geertruida gaat liggen, transfer dreigt gekaapt te worden

© IMAGO

Lutsharel Geertruida staat nog altijd op het lijstje bij RB Leipzig, maar tot een overstap lijkt het vooralsnog niet te komen. De verdediger van Feyenoord was vorig seizoen dicht bij een overstap naar Duitsland, maar zag de deal op het laatste moment afketsen. De nummer drie van de Bundesliga besloot uiteindelijk voor Castello Lukeba van Olympique Lyon te gaan.


OneFootball Videos


Hoewel RB Leipzig wel interesse heeft in Geertruida, hebben de Duitsers eerder deze week het contract van rechtsback Benjamin Henrichs verlengd. Volgens Florian Plettenberg van het Duitse Sky betekent dit dat de jacht op de vice-aanvoerder van Feyenoord voorlopig is stopgezet. De journalist geeft wel aan dat Geertruida weer in beeld kan komen bij de club uit het oosten van Duitsland wanneer Mohamed Simakan de club verlaat.

Geertruida zou zelf openstaan voor een nieuwe uitdaging. De verdediger heeft in Rotterdam nog maar een contract voor één seizoen, maar zou alsnog een flinke smak geld op moeten leveren. Volgens Plettenberg verlangt Feyenoord een bedrag van 25 miljoen euro voor de Oranje-international.

Naast RB Leipzig bestaat de kans dat ook Bayern München zich gaat melden voor de multifunctionele verdediger. Plettenberg weet namelijk dat Max Eberl, die sinds maart actief is als sportief directeur in de Allianz Arena, een groot fan is van Geertruida. Of der Rekordmeister daadwerkelijk een poging gaat doen bij de rechtspoot, is nog niet bekend.

Geertruida wordt ook veelvuldig in verband gebracht met Liverpool, dat op het punt staat Arne Slot te presteren als hoofdtrainer. Liverpool is volgens De Telegraaf in staat om circa dertig miljoen euro voor Geertruida te betalen, als dat wederom de vraagprijs van Feyenoord is. Dat is het bedrag waar de club vorig jaar zomer tevens op inzette.

Marcel van der Kraan zei eerder nog dat hij de kans 'groter dan vijftig procent' acht dat Geertruida naar Liverpool vertrekt. "Hij staat op de radar en heeft het fantastisch gedaan in het Nederlands elftal én in de Champions League, het is een jongen die fysiek van alle spelers van Feyenoord het beste bij de Premier League past", aldus de journalist van De Telegraaf. Van der Kraan twijfelt er dan ook niet aan dat de 23-jarige verdediger gaat slagen in de als fysiek zware Engelse competitie. "Ik heb over Geertruida geen enkele twijfel, die heb ik zóveel zien spelen."

Ver detalles de la publicación