Inter samen met twee andere clubs geïnteresseerd in vertrekkende Donny van de Beek | OneFootball

Inter samen met twee andere clubs geïnteresseerd in vertrekkende Donny van de Beek | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 de mayo de 2024

Inter samen met twee andere clubs geïnteresseerd in vertrekkende Donny van de Beek

Imagen del artículo:Inter samen met twee andere clubs geïnteresseerd in vertrekkende Donny van de Beek
Imagen del artículo:Inter samen met twee andere clubs geïnteresseerd in vertrekkende Donny van de Beek

© IMAGO

Donny van de Beek geniet interesse van meerdere grote clubs, weten Spaanse media. De middenvelder van Manchester United wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Eintracht Frankfurt, dat de koopoptie in de overeenkomst echter niet gaat lichten. Daardoor mag Van de Beek in de zomer op zoek naar een nieuwe club. Inter, Real Sociedad en Galatasaray zien zijn komst naar verluidt wel zitten.


OneFootball Videos


De laatstgenoemde club ziet in de Nederlander een aantrekkelijke optie om zijn middenveld te versterken. Galatasaray hoopt Van de Beek te overtuigen door hem de kans te bieden op meer speeltijd en een grote rol in het team. Zo hoopt de huidige koploper van Turkije hem naar verluidt een ​​gunstige omgeving te kunnen bieden om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Inter en Real Sociedad, clubs die eerder al in verband gebracht zijn met de ex-Ajacied, willen ook opnieuw een poging gaan wagen. De club uit Istanbul hoopt echter dat Van de Beek met zijn project te kunnen overtuigen. Bij Gala heeft de 27-jarige rechtspoot de mogelijkheid om een ​​sleutelspeler te zijn in het team dat Europees voetbal speelt. Inter speelt als landskampioen Champions League-voetbal in het komende seizoen, maar de kans dat Van de Beek daar meteen een grote rol krijgt, lijkt klein. Real Sociedad is nog in de race voor Europees voetbal, maar meer dan Conference League halen lijkt lastig te worden voor Txuri-urdin. Met nog vier wedstrijden te gaan is de achterstand op nummer vijf Athletic Club, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft, acht punten.

Zaakwaarnemer Guido Albers sprak afgelopen zondag nog over de toekomst van Van de Beek. Albers sloot uit dat de negentienvoudig Oranje-international (drie goals), die tot medio 2025 vastligt, terugkeert bij Ajax. "Hij gaat in ieder geval niet terug naar Ajax. Mijn voorkeur was om in Frankrijk, Italië of in Spanje te kijken. Als ik hem daar kan krijgen, dat zou fantastisch zijn. Bij een club waar hij gewoon 'op tien' gaat spelen, zoals hij ook bij Ajax heeft gespeeld. Daar heeft iedereen gezien wat een fantastische speler het kan zijn", zei hij bij ESPN.

Oud-trainer Aad de Mos, die ook aanwezig was in de studio, zag daarin juist een obstakel. "Dat is het probleem ook, Guido. Op de manier waarop Ajax speelt, speelt er niemand in het buitenland. En ik vind het ook niet juist wat Hans zegt: 'gewoon' terug naar Ajax. Wat is 'gewoon terug naar Ajax', Hans?" Presentator Hans Kraay jr.: "Lekker voetballen op je eigen plek, terug naar het voetbal dat weinig ploegen spelen. Hij voelde zich daar als een vis in het water. Misschien is hij gewoon niet goed genoeg voor Manchester United." De Mos: "Als je kijkt, dan zie je dat het hele sterrenteam (van Ajax, red.), dan zie je dat er maar twee spelers zijn die het gemaakt hebben, en daar is nog veel kritiek op. Dat zijn Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt."

Ver detalles de la publicación