Ibrahim Afellay twijfelt openlijk aan PSV-doelwit: Ron Jans geeft meteen reactie | OneFootball

Ibrahim Afellay twijfelt openlijk aan PSV-doelwit: Ron Jans geeft meteen reactie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 de mayo de 2024

Ibrahim Afellay twijfelt openlijk aan PSV-doelwit: Ron Jans geeft meteen reactie

Imagen del artículo:Ibrahim Afellay twijfelt openlijk aan PSV-doelwit: Ron Jans geeft meteen reactie
Imagen del artículo:Ibrahim Afellay twijfelt openlijk aan PSV-doelwit: Ron Jans geeft meteen reactie

© IMAGO

Ibrahim Afellay vindt dat Ryan Flamingo op dit moment nog niet goed genoeg is om op het middenveld bij PSV te spelen, zo geeft de analist van de NOS. De oud-PSV'er ziet in Flamingo een speler met potentie, maar twijfelt op dit moment nog aan de verdediger annex verdedigende middenvelder, die in de belangstelling van de Eindhovenaren staat.


OneFootball Videos


"Ik vind niet dat hij direct een versterking is voor PSV, maar het is wel zeker een interessante speler", trapte Afellay zondagavond af in Studio Voetbal, waarin ook Ron Jans, de trainer van Flamingo's club FC Utrecht, te gast was: "Hij ontwikkelt zich uitstekend, maar voor op het middenveld bij PSV komt hij nu nog tekort. Als centrale verdediger vind ik hem op dit moment niet minder dan André Ramalho, maar PSV heeft baat bij een centrale verdediger die ook op Champions League-niveau met veel ruimte in de rug kan spelen."

Imagen del artículo:Ibrahim Afellay twijfelt openlijk aan PSV-doelwit: Ron Jans geeft meteen reactie

© IMAGO - Ryan Flamingo in het shirt van FC Utrecht.

Afellay komt tot de conclusie dat Flamingo, die eerder ook een seizoen uitkwam voor Vitesse, een speler is met de nodige potentie. Toch zegt dat niet dat de multifunctionele voetballer direct een versterking zou zijn voor de top van Nederland: "De vraag is ook: Hoe is hij buiten het veld? Is het ook een jongen die in zichzelf investeert?", vroeg Afellay, die op zijn laatste vraag minder goed nieuws kreeg van Jans: "Dat laatste moet nog wat meer. Hij wil wel, maar het is echt een wedstrijdvoetballer", legde de trainer uit. "Hij is zo sterk, enorm loopvermogen en duelkracht, maar aan de bal heeft hij wat meer tijd nodig."

Mocht PSV Flamingo komende zomer daadwerkelijk willen overnemen van FC Utrecht, zal de Brabantse club in de buidel moeten tasten. FC Utrecht heeft de koopoptie in het contract, ter waarde van tussen de twee en drie miljoen euro, gelicht: "Hij is van ons, financieel en sportief gezien mag hij (Flamingo, red.) nog best een jaartje bij ons blijven", besloot Jans.

Flamingo kwam dit seizoen al 32 officiële duels in actie voor Utrecht en was hierin goed voor 2 doelpunten en 1 assist. Jeroen Kapteijns maakte vrijdagmiddag bekend dat PSV geïnteresseerd is in de jeugdexponent van Almere City FC. "PSV ziet in hem een speler met doorgroeimogelijkheden richting de top", schreef de PSV-watcher. "De kans is groot dat Flamingo weer wordt doorverkocht voor acht miljoen euro of meer." Indien Flamingo voor acht miljoen euro of meer vertrekt, dan voegt hij zich in het rijtje voor duurste uitgaande transfers van Utrecht. Het record staat op naam van Anastasios Douvikas, die afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro werd verkocht aan Celta de Vigo. Een jaar eerder, tijdens de zomer van 2022, verkaste Quinten Timber voor minimaal 7,4 miljoen euro naar Feyenoord.

Ver detalles de la publicación