"Het was mooi hoe Slot over de club sprak" | OneFootball

"Het was mooi hoe Slot over de club sprak" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·20 de mayo de 2024

"Het was mooi hoe Slot over de club sprak"

Imagen del artículo:"Het was mooi hoe Slot over de club sprak"

Omdat Feyenoord de laatste speelrondes eigenlijk nergens meer om speelde, kon de focus in het laatste duel volledig op het afscheid van Arne Slot. In Studio Voetbal ging het dan ook niet eens over de 4-0 overwinning op Excelsior. In plaats daarvan kwam vooral het afscheid ter sprake.

"Het was een mooi afscheid voor een trainer die een grote club weer op de kaart heeft gezet", begon Ibrahim Afellay. "Hij heeft een nieuwe dimensie gegeven aan Feyenoord. Ze stonden altijd bekend om het afjagen met de fanatieke aanhang erachter, maar hij heeft daar mooi voetbal aan toegevoegd. Ik hoop dat ze met de keuze voor de nieuwe trainer daarop kunnen voortborduren."


OneFootball Videos


Jeroen Stekelenburg merkte op dat het overkwam alsof Slot 'al een mensenleven trainer bij Feyenoord was'. "Ik vind het terecht dat er zo afscheid wordt genomen van hem", haakte Theo Janssen in. "Het was ook mooi hoe hij over de club sprak: 'jullie' in plaats van 'wij'. Veel trainers en spelers nemen afscheid, praten over 'wij', kussen het logo, maar denken een jaar later: 'dat is geweest'. Hij is volgens mij niet zo."

Toegezongen door KloppTegelijkertijd werd bij Slots nieuwe werkgever Liverpool afscheid genomen van Jurgen Klopp. De Duitser verraste daarbij door zijn opvolger alvast toe te zingen. "Arne Slot staat nu 1-0 voor", stelde Janssen. "Het is mooi dat hij weggaat en de nieuwe trainer alvast een klein voorzetje geeft. Hij laat aan de supporters zien: 'Ik sta erachter'."

"Eigenlijk geeft hij aan de supporters aan dat de club een goede beslissing heeft genomen", zei ook Afellay. "Dat is toch een geweldig compliment, als zo'n grote trainer op zijn afscheid dat over jou zegt."

Ver detalles de la publicación