‘Hele zorgelijke situatie’ bij Ajax: ‘Dat wordt echt een uitdaging’ | OneFootball

‘Hele zorgelijke situatie’ bij Ajax: ‘Dat wordt echt een uitdaging’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 de septiembre de 2024

‘Hele zorgelijke situatie’ bij Ajax: ‘Dat wordt echt een uitdaging’

Imagen del artículo:‘Hele zorgelijke situatie’ bij Ajax: ‘Dat wordt echt een uitdaging’
Imagen del artículo:‘Hele zorgelijke situatie’ bij Ajax: ‘Dat wordt echt een uitdaging’

© IMAGO

Er is bij Ajax sprake van een 'hele zorgelijke situatie', zei Jeroen Stekelenburg zondagavond bij Studio Voetbal. De verslaggever van de NOS verwacht dat de Amsterdammers volgend jaar dieprode cijfers zullen presenteren. Afgelopen boekjaar schreven de Amsterdammers een verlies van 9,8 miljoen euro, zo bleek uit de jaarrekening. Dat verlies bleef enigszins beperkt door de miljoenentransfers van Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Jurriën Timber.


OneFootball Videos


“Dat is geen verrassing, want dat zat eraan te komen”, begon Stekelenburg zijn verhaal. “ Ze hebben er ook wel voor gewaarschuwd. Het is wel een hele zorgelijke situatie bij Ajax. Het is niet zo, en dat wordt ook wel eens gesuggereerd, dat ze op de afgrond afstevenen. Zo erg is het niet, want Ajax heeft wel wat spek op de botten. Ze zijn zich er intern ook wel van bewust dat het zorgelijk is. Dus er moet gekort gaan worden op heel veel vlakken, zoals spelerssalarissen.”

Imagen del artículo:‘Hele zorgelijke situatie’ bij Ajax: ‘Dat wordt echt een uitdaging’

© IMAGO - Steven Bergwijn was bij Ajax een van de grootverdieners. Hij vertrok afgelopen zomer naar het Saoedische Al-Ittihad.

Stekelenburg ziet dat de begroting van de 36-voudig landskampioen. “Eigenlijk op Champions League-niveau”, stelt de journalist. “De salarissen zijn van Champions League-niveau, een aantal aankopen zijn dat ook geweest. Als je dat niet haalt dan mis je de miljoenen die we allemaal wel kennen, de startpremie van ruim veertig miljoen euro.”

Het mislopen van Champions League-voetbal zorgt er volgens Stekelenburg tevens voor dat je spelers voor minder geld vertrekken. "Wat er ook gebeurt is dat de transfers zakken in waarde, want je hebt een veel minder mooie etalage om je spelers in te zetten. Dus dat werkt overal door. Ajax heeft nu voor het tweede seizoen op rij de Champions League gemist."

De verslaggever ziet dat de cijfers over het afgelopen boekjaar nog slechter hadden kunnen uitvallen. "In deze cijfers zit nog de verkoop van Kudus, Alvarez en Timber en dan kom je dus op een tekort van tien miljoen uit. In het volgende boekjaar zit ook geen Champions League, want dat spelen ze nu niet. Zeg maar wat je dan moet verkopen om onder de twintig, dertig of veertig miljoen verlies te blijven. Dat wordt echt een uitdaging.”

Ver detalles de la publicación