Harde woorden voor gefaalde Memphis na overstap: 'Je moet heel reëel zijn' | OneFootball

Harde woorden voor gefaalde Memphis na overstap: 'Je moet heel reëel zijn' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 de septiembre de 2024

Harde woorden voor gefaalde Memphis na overstap: 'Je moet heel reëel zijn'

Imagen del artículo:Harde woorden voor gefaalde Memphis na overstap: 'Je moet heel reëel zijn'
Imagen del artículo:Harde woorden voor gefaalde Memphis na overstap: 'Je moet heel reëel zijn'

© IMAGO

Memphis Depay heeft zijn carrière vervolgt bij Corinthians. De dertigjarige aanvaller was een tijdlang clubloos na zijn contractontbinding bij Atlético Madrid en streek uiteindelijk neer in Brazilië. Wim Kieft hangt een pijnlijke conclusie aan de overstap van Memphis, waarvoor gevreesd wordt dat hij te vroeg te veel hooi op zijn vork zal nemen bij Corinthians.


OneFootball Videos


Na een teleurstellend anderhalf jaar in het shirt van Atlético, waar Memphis werd geteisterd door blessureleed, mocht de 98-voudig international van Oranje transfervrij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Memphis vond deze bij Corinthians, waar hij een zeer lucratief contract tot eind 2026 tekende. De komst van de multifunctionele aanvaller zorgde voor veel commotie in Brazilië, zowel positief als negatief.

In Nederland was de overstap van Memphis naar Corinthians ook onderwerp van gesprek bij de KieftJansenEgmondGijp-podcast, waar Kieft wel begrip kan opbrengen voor de spits. "Het is ook wel weer leuk. Het is wel een leuke ervaring", stelt de oud-voetballer, die vervolgens wijst op het verleden van Memphis en het imposante rijtje club waar hij voor speelde.

"Je moet heel reëel zijn met Memphis. Hij heeft natuurlijk veel blessures gehad, maar in de top heeft hij het niet gered. Bij Atlético niet, bij Barcelona niet, bij Manchester United niet...", stelt Kieft, waarna Rob Jansen het succes van Memphis bij Olympique Lyon aanhaalt. "Ja, daar heeft hij het goed gedaan", geeft Kieft toe. "Maar dat is niet de absolute top."

Kieft kan vervolgens op bijval rekenen van René van der Gijp. "Nee, subtop en dat is ook waar hij thuishoort", stelt de analist. "Op zich is daar niet veel mis mee. Dat weet je ook nooit, Wim. Ik snapte wel dat Manchester United hem destijds kocht, maar als het dan niet lukt daar, dan is dat jammer."

Het is nog altijd de vraag wanneer Memphis kan debuteren namens Corinthians. Kieft vreest het ergste, zo blijkt uit wat Van der Gijp onthult over wat de oud-international voorafgaand aan de opname van de podcast zei. "Die Depay gaat zich nu forceren. Volgende week spelen ze thuis tegen een club die eronder staat (Atlético Goianiense, red.)", aldus Van der Gijp. "Dus Wim zegt: hij wordt natuurlijk klaargestoomd deze week. De kans is dus heel groot... Die raakt geblesseerd!"

Ver detalles de la publicación