Hans Vanaken: “We willen geen figurant zijn in de play-offs" | OneFootball

Hans Vanaken: “We willen geen figurant zijn in de play-offs" | OneFootball

Icon: Club Brugge

Club Brugge

·6 de mayo de 2023

Hans Vanaken: “We willen geen figurant zijn in de play-offs"

Imagen del artículo:Hans Vanaken: “We willen geen figurant zijn in de play-offs"

Hans Vanaken scoorde in de blessuretijd de aansluitingstreffer met een welgemikte kopbal. Maar verder kwam Club niet meer tegen Union. Blauw-Zwart blijft zo op zoek naar zijn eerste punten in de Champions' Play-Offs. Voor het eerst sinds heel lang leed Club Brugge een thuisnederlaag tegen Union en dat bezorgde Hans Vanaken andermaal een zuur gevoel.

“Net als vorige week tegen Genk blijven we puntenloos achter en dat voelt toch zuur aan. Vooral omdat we voor de rust nauwelijks iets weggeven maar toch kijken we tegen die 0-1 aan, weliswaar een schitterend doelpunt van Boniface”, aldus de tweevoudige Gouden Schoen in een eerste reactie. “We hadden het meeste balbezit maar helaas konden we te weinig in hun zestien komen en op die manier voor gevaar zorgen. Als je dan tegen een uitgekookt team als Union moet achtervolgen, dan weet je dat het heel moeilijk wordt. Meteen na de rust krijg je dan ongelukkig een tweede doelpunt tegen en weet je dat je op zich niks meer te verliezen hebt en dat we voluit moesten aanvallen. Helaas kwam mijn aansluitingstreffer te laat."


OneFootball Videos


Op de vraag of Club nu helemaal een figurant in de Champions' Play-Offs is, was de Limburger duidelijk: “Weet je, met het nodige geluk wisten we ons alsnog te plaatsen voor de Champions’ Play-Offs maar uiteindelijk openen we met een nul op zes, na twee onnodige nederlagen. Er resten ons nog vier wedstrijden waarin we alles moeten geven. Van eindeseizoenswedstrijden mag er absoluut geen sprake zijn. We willen niet louter een figurant in deze play-offs zijn, we zijn dit nu éénmaal aan onszelf maar ook aan onze supporters verplicht. Bovendien moet iedereen zich tonen richting volgend seizoen toe. Jonge spelers krijgen de kans om zich op het hoogste niveau te bewijzen, terwijl anderen misschien dan weer hopen op een uitgaande transfer. Aan ieder van ons om zijn eigen motivatie te vinden. Niemand weet wat er in het tussenseizoen staat te gebeuren maar ik neem aan dat het bestuur nu al keihard bezig aan het werk is om een groep samen te stellen die volgend seizoen op de drie fronten wil meestrijden. Of we klaar zullen zijn voor de voorrondes van de Conference League? Die motivatie moet er alvast zijn want dit seizoen hebben een aantal Belgische teams getoond dat ze prima resultaten wisten te behalen. Het wordt dus zaak om vanaf eind juli klaar te zijn en zo de basis te leggen voor de rest van het seizoen.” (MV)

Ver detalles de la publicación