Gjivai Zechiël laat zich duidelijk uit over komst Hwang naar Feyenoord | OneFootball

Gjivai Zechiël laat zich duidelijk uit over komst Hwang naar Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 de septiembre de 2024

Gjivai Zechiël laat zich duidelijk uit over komst Hwang naar Feyenoord

Imagen del artículo:Gjivai Zechiël laat zich duidelijk uit over komst Hwang naar Feyenoord
Imagen del artículo:Gjivai Zechiël laat zich duidelijk uit over komst Hwang naar Feyenoord

© IMAGO

Gjivai Zechiël maakt zich geen zorgen over de komst van In-beom Hwang naar Feyenoord. De 27-jarige Zuid-Koreaan werd in de slotfase van de zomerse transferperiode voor vijfenhalf miljoen euro overgenomen van Rode Ster Belgrado. Normaliter worden spelers voor dergelijke bedragen niet voor de bank gehaald, maar Zechiël maakt zich niet druk over zijn kansen.


OneFootball Videos


"Wat er gaat gebeuren? We leven in het nu, niet in de toekomst. Natuurlijk hebben sommige jongens ook krediet verdiend, maar elk seizoen is een nieuwe start", zegt Zechiël tegenover Voetbal International als hem gevraagd wordt naar de komst van Hwang. "Voor mij liggen er kansen om door te breken, om mezelf te laten zien, om een belangrijke speler te worden voor de ploeg. Dat is allemaal onderdeel van mijn traject. Door mijn blessure ben ik mentaal sterker geworden en ook fysiek gegroeid. Daar moet nog steeds wat bij, hoor."

De twintigjarige middenvelder wijst onder meer op het drukke schema van Feyenoord. De Rotterdammers doen mee in de Eredivisie, de Champions League en de TOTO KNVB Beker. Zechiël, die vorig seizoen langdurig geblesseerd is, wil dat tempo graag bij kunnen benen. "Dat heeft ook met wedstrijdritme te maken. Vorig seizoen ben ik er een half jaar uit geweest en heb ik heel weinig wedstrijden kunnen spelen. Thuis tegen Go Ahead Eagles Onder-21 was toen mijn laatste. Dat vraagt om een andere intensiteit dan de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Toen was ik na zestig minuten echt moe."

Wakker schudden

Zechiël heeft naar eigen zeggen ook genoeg spelers die hem wakker schudden als hij niet hard genoeg werkt. Eerder had Lutsharel Geertruida daar een belangrijke rol in. De 23-jarige verdediger liet Feyenoord in het slot van de transferperiode echter achter zich voor RB Leipzig, dat twintig miljoen euro voor hem overhad. Hij had niet alleen op, maar ook naast het veld een belangrijke rol, schrijft Voetbal International.

Zechiël prijst zich echter gelukkig met meer teamgenoten. Hij noemt onder meer Quinten Timber, Ramiz Zerrouki en Calvin Stengs. "Alledrie zowel op als buiten het veld. En Dávid Hancko vooral op de club. Hij is veel met me bezig", zegt de aspirant-jeugdinternational van Oranje. "Een tijdje terug, tijdens een warming-up-vorm, ging mijn eerste ronde supergoed. De tweede ronde ging dra-ma-tisch. Dat ik dacht van: wow. Toen zei Hancko: 'Gjiv, het kan niet zo zijn dat de eerste ronde een 10 is en de tweede een 4. Dan liever twee keer een 8.'"

Ver detalles de la publicación