Girona verrast met nieuws over Daley Blind | OneFootball

Girona verrast met nieuws over Daley Blind | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 de mayo de 2024

Girona verrast met nieuws over Daley Blind

Imagen del artículo:Girona verrast met nieuws over Daley Blind
Imagen del artículo:Girona verrast met nieuws over Daley Blind

© Imago

Daley Blind heeft donderdag zijn contract verlengd bij Girona, dat volgend seizoen in de Champions League gaat meespelen. De linksback staat nu tot medio 2026 onder contract bij de club uit Catalonië, een jaar langer dan oorspronkelijk. Blind, die een ETV van 3,5 miljoen euro heeft, vierde in maart zijn 34e verjaardag, maar dat weerhoudt hem er niet van om in de herfst van zijn loopbaan nog eens twee jaar door te voetballen.


OneFootball Videos


Blind is met zijn 35 officiële wedstrijden dit seizoen één van de sterkhouders van Girona. Vorig jaar zomer kwam de Oranje-international transfervrij over van Bayern München, waar hij slechts een half jaar actief was. Een half jaar voor zijn vertrek vertrok Blind door de achterdeur bij Ajax. De 106-voudig international had een conflict met voormalig hoofdtrainer Alfred Schreuder en vertrok uit Amsterdam.

Dit seizoen presteert Girona buitengewoon goed. De club ging zelfs enige tijd aan kop, maar is inmiddels op een derde stek terug te vinden. Girona kan in de laatste speelrondes ook nog boven Barcelona eindigen, dat met een punt meer tweede staat. Real Madrid is al zeker van de landstitel. Girona gaat sowieso bij de eerste vier eindigen en dat betekent ook dat de ploeg van Michel onderdeel gaat uitmaken van de Champions League volgend seizoen. Ook Blind zal dus volgend seizoen uitkomen in het Europese miljardenbal, waarvan het format flink op de schop gaat.

Vader Danny Blind gaf eerder op televisie al aan dat Blind ook komend seizoen voor Girona zou spelen, maar de club heeft daar nu nog een jaar aan vastgeplakt. Op het cv van de linkspoot prijken zeven landstitels in Nederland en eentje in Duitsland, alsmede de FA Cup, de League Cup en de Europa League, gewonnen in dienst van Manchester United.

Ver detalles de la publicación