Georgië zorgt voor stunt van formaat tegen Portugal en plaatst zich voor achtste finale | OneFootball

Georgië zorgt voor stunt van formaat tegen Portugal en plaatst zich voor achtste finale | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·26 de junio de 2024

Georgië zorgt voor stunt van formaat tegen Portugal en plaatst zich voor achtste finale

Imagen del artículo:Georgië zorgt voor stunt van formaat tegen Portugal en plaatst zich voor achtste finale

Georgië heeft voor een stunt gezorgd tegen Portugal. De debutanten wonnen voor het eerst op het EK en staan zo in de achtste finale.

Bondscoach Roberto Martinez stelde een B-elftal op tegen Georgië, maar liet wel Cristiano Ronaldo staan in de basis. Voor Georgië was de opdracht duidelijk, zij moesten winnen als ze nog kans wilden maken op de achtste finale.


OneFootball Videos


Al na twee minuten was het prijs. Op de tegenaanval gaf Mikautadze op het perfecte moment mee met Kvaratschelia, die koelbloedig binnen trapte. Georgië plooide terug, Portugal had op een bepaald moment 75% balbezit, maar deed daar weining mee.

Georgië trok met een 1-0 voorsprong de rust in en op het uur kreeg het een penalty. Mikautadze (ex-Seraing) zette de penalty feiloos om en zette Georgië op rozen. Voor Martinez het sein om Ronaldo te wisselen.

Voor Portugal stond er namelijk niet veel meer op het spel, het was al groepswinnaar. Georgië kwam niet meer in de problemen stelde zijn historische eerste zege op een EK én de kwalificatie voor de achtste finale veilig.

Portugal neemt het op maandag 1 juli om 21u in de achtste finale op tegen Slovenië. Georgië neemt het een dag eerder al op tegen Spanje, dat als enige 9 op 9 pakte in de groepsfase.

Ver detalles de la publicación