Frank Boeckx spreekt zeer klare taal over reactie van Rode Duivels op fluitconcert | OneFootball

Frank Boeckx spreekt zeer klare taal over reactie van Rode Duivels op fluitconcert | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·27 de junio de 2024

Frank Boeckx spreekt zeer klare taal over reactie van Rode Duivels op fluitconcert

Imagen del artículo:Frank Boeckx spreekt zeer klare taal over reactie van Rode Duivels op fluitconcert

Het item van de dag is ongetwijfeld het fluitconcert na Oekraïne-België en de reactie van de spelers daarop. Franck Boeckx heeft er zo ook zijn eigen mening over...

Boeckx vertelde bij 'Dat is Fussball' van Sporza dat hij de reis naar Keulen maakte voor de wedstrijd tegen Roemenië. Hij haalde aan dat hij na de wedstrijd een boodschap aan de spelers wou overbrengen.


OneFootball Videos


"Daarna heb ik wel contact gehad met enkele spelers en ik heb hen gezegd dat ze echt niet mogen vergeten wat die supporters allemaal doen: je bent 24 uur van huis weg, je koopt een ticket dat niet goedkoop is, drank- en eetprijzen swingen de pan uit en je moet een hotel boeken omdat je niet meer thuis raakt."

"Dat alles in de hoop een leuke pot voetbal te zien. En oké, als fan kies je daar zelf voor. Er is geen enkele speler die supporters verplicht om dat te doen. Maar voetballers staan er ook vaak niet bij stil hoeveel fans er eigenlijk voor overhebben om naar zo'n wedstrijd te komen kijken", gaat Boeckx verder.

Kevin De Bruyne gebaarde naar zijn ploegmaats dat ze niet naar de supporters moesten gaan. Dat vindt Boeckx ook geen juiste reactie.

"En je mag eens slecht spelen. Dat doet niemand bewust. Maar dan kun je wél nog naar die supporters gaan. En als er dan één iemand zegt: "Ik heb geen zin." Wel, dan ga je niet. Maar je mag niet zeggen: "We gaan niet als ploeg.""

Ver detalles de la publicación