Feyenoord moet Turkse top aftroeven voor komst van nieuwe Gernot Trauner | OneFootball

Feyenoord moet Turkse top aftroeven voor komst van nieuwe Gernot Trauner | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 de mayo de 2024

Feyenoord moet Turkse top aftroeven voor komst van nieuwe Gernot Trauner

Imagen del artículo:Feyenoord moet Turkse top aftroeven voor komst van nieuwe Gernot Trauner
Imagen del artículo:Feyenoord moet Turkse top aftroeven voor komst van nieuwe Gernot Trauner

© IMAGO

Het lijkt niet onmogelijk dat Gernot Trauner op afzienbare termijn afscheid gaat nemen van Feyenoord. De Oostenrijker raakte dit seizoen geblesseerd en verloor zijn plek vervolgens aan Thomas Beelen, die veel indruk maakte in zowel de Eredivisie als de Europa League-duels met AS Roma. Zodoende lijkt Feyenoord er verstandig aan te doen om een opvolger voor de ervaren mandekker aan te trekken.


OneFootball Videos


Trauner, die tot medio 2026 vastligt, liet onlangs nog weten komende zomer nog niet aan een vertrek te denken. “Het voelt hier als thuis. Mijn familie heeft het ook erg naar hun zin. We wonen hier graag en zien geen reden om te vertrekken. Ik heb nog een contract voor twee jaar dus mijn focus ligt volledig bij Feyenoord.” Wel erkende de 32-jarige rechtspoot dat het lastig wordt om speeltijd af te dwingen. “Het wordt zeker een uitdaging, maar dat moet je ook accepteren. Als ik sterker terug kom, liggen er zeker kansen voor mij. We gaan zien wat er gaat gebeuren.”

Gezien zijn leeftijd en situatie zou Feyenoord er verstandig aan doen om alvast op zoek te gaan naar een opvolger voor de tienvoudig international. Daarbij lijkt Serdar Saatçi een interessante optie voor de Rotterdammers. De 21-jarige verdediger maakte in de zomer van 2022 voor anderhalf miljoen euro de overstap van Besiktas naar SC Braga. In Portugal kende de 21-jarige Turk een zeer moeizaam debuutjaar, waarin hij nauwelijks aan de bak kwam. Dit jaar kan Saatçi rekenen op meer speeltijd, hoewel hij nog altijd geen vaste basisklant is. Onder meer Fenerbahçe houdt de situatie volgens Turkse media in de gaten.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports past de jeugdinternational uitstekend bij Feyenoord. De nummer twee van de Eredivisie heeft een Club Fit van 81 met Saatci. In Rotterdam kan de mandekker zich redelijk ontwikkelen en heeft hij veel uitzicht op speeltijd. De speelstijl en formatie van de Stadionclub passen zelfs uitstekend bij de rechtspoot, die tot medio 2027 vastligt in Braga.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Saatci lijkt bovendien een uitstekende vervanger voor Trauer te zijn, omdat de twee er een bijna identieke speelstijl op nahouden. Volgens SciSports hebben de twee centrale verdedigers een similarity van liefst 99 procent. Zowel Trauner als Saatci speelt als ball playing defender. Dit type verdediger is comfortabel aan de bal en noteert per wedstrijd een hoog aantal korte passes naar ploeggenoten, evenals opbouwende acties in een relatief laag tempo. Deze kenmerken gaan vaak samen met verdedigende acties in de vorm van tackles. De ball playing defender voert zijn acties graag wat hoger op het veld uit en noteert minder intercepties dan andere type verdedigers.

Ver detalles de la publicación