Feyenoord kiest voor 'grote veranderingen' na moeizame zoektocht | OneFootball

Feyenoord kiest voor 'grote veranderingen' na moeizame zoektocht | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 de octubre de 2024

Feyenoord kiest voor 'grote veranderingen' na moeizame zoektocht

Imagen del artículo:Feyenoord kiest voor 'grote veranderingen' na moeizame zoektocht
Imagen del artículo:Feyenoord kiest voor 'grote veranderingen' na moeizame zoektocht

© IMAGO

Dennis te Kloese was tot voor kort verantwoordelijk voor het technisch beleid bij Feyenoord. Na een moeizame zoektocht is er nu bij de Rotterdammers gekozen voor technische managementteam. In een interview met De Telegraaf geeft de vijftigjarige algemeen directeur aan dat er in eerste instantie gezocht werd naar een technisch directeur, maar dit uiteindelijk op niets uitliep.


OneFootball Videos


Vorige week sijpelde al berichten naar buiten dat Te Kloese zijn taken op technisch vlak bij Feyenoord uit handen zou geven aan Mark Ruijl. Nu blijkt dat de Rotterdamse club een compleet nieuw technisch managementteam heeft samengesteld met Ruijl en daarnaast Jelle Goes en Stijn Vandenbroucke. Alle drie de heren waren al werkzaam binnen Feyenoord. Ruijl was al Head of International Relations and Scouting en Begeleider Huurspelers bij de Rotterdammers, terwijl Goes de rol vervulde van directeur profvoetbal en scouting en Vandenbroucke eindverantwoordelijk was bij de medische staf.

In gesprek met De Telegraaf geeft Te Kloese, die zich weer volledig kan focussen op zijn taken als algemeen directeur, tekst en uitleg over 'de grootste veranderingen'. "Er is een technisch managementteam gevormd met drie man", aldus de bestuurder. "Ruijl wordt technisch manager. Goes is manager development, zoals dat in het buitenland heet. Hij gaat over het hoofd jeugdopleiding, kijkt naar de methodologie, hoe er wordt gespeeld, de ontwikkeling van talenten, jeugdscouting én vrouwenvoetbal. Vandenbroucke is performance-manager en kijkt dus naar het fysieke en medische gedeelte, maar ook naar data en innovatie."

Te Kloese geeft ook te kennen dat Feyenoord weldegelijk heeft gezocht naar één verantwoordelijke voor het beleid in de vorm van een technisch directeur. "Het valt echter niet mee om een goeie te vinden en voor een buitenlandse ’td’ is Nederland met de taal en de eigen cultuur toch lastig", legt Te Kloese uit. " Los daarvan, heb ik zelf ook ontdekt, kun je in je eentje niet volledig op één onderdeel duiken. Als de trainer een nieuwe linksback wil, doet Ruijl zijn werk bij de scouting en draagt hij meerdere kandidaten aan. Goes op zijn beurt kijkt of we in de eigen jeugd niet een speler hebben die kan doorstromen en Vandenbroucke checkt alle medische en fysieke data. Kan een speler fysiek het niveau aan van Feyenoord? Alles wordt breder gedragen."

Ver detalles de la publicación