Feyenoord in de nieuwe Champions League: virtuele potindeling | OneFootball

Feyenoord in de nieuwe Champions League: virtuele potindeling | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·23 de mayo de 2024

Feyenoord in de nieuwe Champions League: virtuele potindeling

Imagen del artículo:Feyenoord in de nieuwe Champions League: virtuele potindeling

Feyenoord heeft zich als nummer twee weten te plaatsen voor de nieuwe opzet van de Champions League. De Rotterdammers stromen in de groepsfase in en treffen uit elke pot twee tegenstanders. Het seizoen nadert en inmiddels begint de potindeling vorm te krijgen.

De afgelopen vijf seizoenen heeft Feyenoord 57.000 punten weten te behalen en dat is momenteel goed voor plaats dertig op de UEFA clubcoëfficiëntenranking. Vooral vanwege de goede prestaties in het seizoen (24.000 punten) waarin de Conference League-finale werd bereikt, staat de Rotterdamse club een stuk hoger dan in het verleden.


OneFootball Videos


De 57.000 punten leveren, als alles zo blijft, een plek in Pot 3 op. Vorig seizoen werd Feyenoord nog ingedeeld in Pot 1, dat had alles te maken met een unieke situatie rondom Manchester City. Dat Feyenoord dit jaar virtueel ingedeeld staat in Pot 3 heeft sportief geen grote gevolgen. Met de nieuwe opzet loten clubs twee tegenstanders uit elke pot.

Voor Feyenoord heeft een lagere potindeling alleen financiële gevolgen. Al zullen die minimaal zijn. Hieronder een overzicht van hoe het er nu voor staat. De teams die dikgedrukt zijn, spelen definitief in de groepsfase van de Champions League. Diverse ploegen zijn afhankelijk van bijvoorbeeld het resultaat van de finale of moeten zich nog plaatsen via de voorrondes. De clubs met de hoogste coëfficiëntenpunten zijn hieronder ingedeeld.

Daarbij maakt AS Roma nog altijd kans om deel te nemen aan het miljardenbal. De Romeinen zagen Atalanta de Europa League winnen. Wanneer Atalanta nu vijfde eindigt in de Serie A, ontvangt Italië een extra ticket voor de Champions League en dat gaat naar de nummer zes in de competitie.

Ver detalles de la publicación