'Feyenoord gaat contract hoofdscout niet verlengen' | OneFootball

'Feyenoord gaat contract hoofdscout niet verlengen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·15 de octubre de 2024

'Feyenoord gaat contract hoofdscout niet verlengen'

Imagen del artículo:'Feyenoord gaat contract hoofdscout niet verlengen'

Feyenoord gaat niet verder met Christos Akkas. De Rotterdamse club gaat het contract van de 32-jarige scout niet verlengen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Akkas was sinds april 2021 in dienst van Feyenoord en maakte in de zomer van 2023 promotie tot hoofdscout. Het is niet duidelijk wanneer Akkas precies vertrekt, want zijn contract loopt nog even door in De Kuip. Dat beide partijen uit elkaar gaan, is wel duidelijk.

De Griek Akkas was vóór Feyenoord jarenlang in dienst bij PAOK Saloniki. In de zomer van 2023 kwam de scout nog uitgebreid aan het woord in het toonaangevende The Athletic. De Engelse website was overgevlogen naar Rotterdam nadat de club erin slaagde het ene na het andere grote talent te ontdekken. Met name de ontwikkeling van Mats Wieffer en Santiago Gimenez sprongen daarbij in het oog.


OneFootball Videos


De scouting van Feyenoord kwam niet altijd positief in het nieuws, maar Akkas vertelde destijds dat er veel was veranderd in Rotterdam. "Soms ga je tot het uiterste. We hebben zelfs spelers buiten hun huis gevolgd om te zien of ze om 9 uur het licht uitdeden of dat ze gingen feesten. Het vertelt je of iemand een toegewijde professional is, wat belangrijk is voor ons, helemaal in een stad als Rotterdam waar een heleboel kansen en verleidingen zijn."

Akkas was onder meer nauw betrokken bij Igor Paixão. "Bij Paixão hadden we een jonge scout die gespecialiseerd is in de Zuid-Amerikaanse markt. Igor speelde in de Braziliaanse tweede divisie en het enige wat we bij hem wilden checken, was of hij het aankon om voor een dominant team te spelen. Afgelopen jaren was Coritiba een dominant team in hun competitie. Dus zagen wij dat hij daartoe in staat was, omdat die jongen gewoon hard werkte en het geweldig deed."

Ver detalles de la publicación