Feyenoord aast verrassend op kampioenscoach als opvolger van Arne Slot | OneFootball

Feyenoord aast verrassend op kampioenscoach als opvolger van Arne Slot | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 de mayo de 2024

Feyenoord aast verrassend op kampioenscoach als opvolger van Arne Slot

Imagen del artículo:Feyenoord aast verrassend op kampioenscoach als opvolger van Arne Slot
Imagen del artículo:Feyenoord aast verrassend op kampioenscoach als opvolger van Arne Slot
  1. 3 min leestijd
Imagen del artículo:Feyenoord aast verrassend op kampioenscoach als opvolger van Arne Slot

© IMAGO

Feyenoord heeft in zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer de naam van Milos Milojevic op zijn verlanglijstje genoteerd, zo meldt het Zweedse Aftonbladet. De 41-jarige oefenmeester stevent dit seizoen met Al-Wasl in de Verenigde Arabische Emiraten af op de landstitel en is een van de trainers die de Rotterdammers in beeld hebben om Arne Slot op te volgen.


OneFootball Videos


Na drie seizoenen heeft Slot afscheid genomen bij Feyenoord. De 45-jarige oefenmeester vertrekt naar Liverpool, waar hij een contract voor drie seizoenen heeft getekend. Zodoende moet de Rotterdamse club op zoek naar een waardige opvolger van de succescoach. Tal van namen passeerden al de revue, waaronder Marino Pusic (Shakhtar Donetsk), Dick Schreuder (Castellon UD) en Graham Potter. Daarnaast zou Feyenoord ook gesprekken hebben gevoerd Kieran McKenna van Ipswich Town.

Volgens Zweedse media is Milojevic ook in beeld bij Feyenoord, dat naar verluidt al gesprekken heeft gevoerd met de Servische coach. Hij streek afgelopen zomer neer bij Al-Wasl, waar hij in december zijn handtekening zette onder een nieuwe verbintenis tot medio 2026. De kans dat Milojevic en Feyenoord met elkaar in zee gaan wordt voorlopig nog klein geacht, omdat de Rotterdammers nog vele kandidaten op hun verlanglijstje hebben staan.

De contractsituatie van Milojevic maakt zijn komst ook lastiger, daar er naar alle waarschijnlijkheid een forse transfersom betaald moet worden door Feyenoord om hem los te weken. Daarnaast zullen de salariseisen van Milojevic ook fors zijn, aangezien hij afgelopen zomer voor een salaris van 2,5 miljoen euro bij Al-Wasl zou hebben getekend. Slot verdiende naar verluidt 2,9 miljoen euro in zijn laatste seizoen bij Feyenoord.

Naast Feyenoord is ook Ferencvaros geïnteresseerd in de komst Milojevic. De Hongaarse topclub heeft na een seizoen afscheid genomen van Dejan Stankovic, die aan de slag gaat bij Spartak Moskou, en is net als de Rotterdamse club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Stankovic kreeg in Rusland de voorkeur boven Pascal Jansen, die na zijn ontslag bij AZ ook in beeld was bij de Russische topclub.

Milojevic begon zijn trainerscarrière in IJsland bij Víkingur, waar hij zijn loopbaan als voetballer afsloot. Via Breidablik kwam hij in Zweden bij Mjällby AIF terecht en daar stond hij ook nog later kortstondig als hoofdtrainer voor de groep bij Hammarby en Malmö FF. In de zomer van 2022 werd hij aangesteld bij Rode Ster Belgrado, waar hij eerder assistent-trainer was. Milojevic won de landstitel en verkaste vervolgens naar Al-Wasl.

Ver detalles de la publicación