‘FC Barcelona bereikt principeakkoord en legt opvolger Xavi voor twee seizoenen vast’ | OneFootball

‘FC Barcelona bereikt principeakkoord en legt opvolger Xavi voor twee seizoenen vast’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·23 de mayo de 2024

‘FC Barcelona bereikt principeakkoord en legt opvolger Xavi voor twee seizoenen vast’

Imagen del artículo:‘FC Barcelona bereikt principeakkoord en legt opvolger Xavi voor twee seizoenen vast’

FC Barcelona heeft een principeakkoord bereikt met Hansi Flick. De Duitser wordt bij de Catalanen de opvolger van Xavi. De voormalig middenvelder kondigde in januari aan te vertrekken bij de club, kwam daar in april op terug, maar zou nu alsnog worden ontslagen.

Woensdag waren sportief directeur Deco en Bojan Krkic, lid van de sportcommissie, afgereisd naar Londen om te spreken met Flick. Volgens El Chiringuito, bevestigd door Diario AS, zijn de gesprekken tussen de partijen op bevredigende wijze geëindigd. De Duitser zou een contract voor twee seizoenen tekenen bij FC Barcelona.


OneFootball Videos


Dat betekent dat Barça de situatie rondom het contract van Xavi zal moeten oplossen. De Wereldkampioen van 2010 heeft namelijk nog een verbintenis tot medio 2025 in Catalonië. Het gesprek om Xavi te ontslaan zou op maandag of dinsdag op de planning staan. Vervolgens zal het besluit op donderdag door de raad van bestuur moeten worden bekrachtigd.

Voor Flick zou de aanstelling betekenen dat hij voor het eerst in een jaar tijd weer als trainer aan de slag gaat. De keuzeheer acteerde tussen augustus 2021 en september 2023 als bondscoach van Duitsland en had daarvoor tussen november 2019 en juni 2021 anderhalf seizoen aan het roer gestaan bij Bayern München. Met Der Rekordmeister won hij onder anderen de Champions League, de Wereldbeker voor clubs, de Duitse beker en werd hij tweemaal landskampioen.

Ver detalles de la publicación