Farioli spreekt zich uit over spitspositie: ‘Gaat niet alleen om Brobbey’ | OneFootball

Farioli spreekt zich uit over spitspositie: ‘Gaat niet alleen om Brobbey’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 de octubre de 2024

Farioli spreekt zich uit over spitspositie: ‘Gaat niet alleen om Brobbey’

Imagen del artículo:Farioli spreekt zich uit over spitspositie: ‘Gaat niet alleen om Brobbey’
Imagen del artículo:Farioli spreekt zich uit over spitspositie: ‘Gaat niet alleen om Brobbey’

© IMAGO

Brian Brobbey geniet nog altijd het vertrouwen in de punt van de aanval bij Ajax. De 22-jarige spits kampt momenteel voor een vormdip, maar Francesco Farioli lijkt zich vooralsnog geen zorgen te maken. De doelpuntendroogte van Brobbey is voor de Italiaanse oefenmeester van Ajax in ieder geval nog geen reden voor een peptalk.


OneFootball Videos


Na de komst van Wout Weghorst sprak Farioli duidelijk zijn vertrouwen uit in Brobbey als eerste spits van Ajax. De Oranje-international moet in het roulatiesysteem wel telkens genoegen nemen met ongeveer zestig minuten speeltijd. Brobbey kwam dit seizoen slechts één keer tot scoren en wacht sinds eind augustus op zijn tweede treffer. In totaal kwam de aanvaller al twaalf wedstrijden in actie.

Voor Farioli is er geen reden tot paniek. "Ik heb niet met Brobbey gezeten. Dat is ook niet nodig", vertelde de 35-jarige trainer desgevraagd tijdens de persconferentie voorafgaand aan Qarabag - Ajax. De positie van Brobbey staat ter discussie en Weghorst, die in vier duels al drie keer tot scoren kwam, klopt nadrukkelijk op de deur bij de Amsterdammers. "We moeten er geen zaak van maken. Het gaat niet alleen om Brian, maar om het team."

Fariogli geeft te kennen dat hij bij Ajax kampt met een luxeprobleem in de punt van de aanval, waar hij naast Brobbey en Weghorst ook nog Chuba Akpom tot zijn beschikking heeft. "We hebben drie heel goede spitsen", stelt Farioli. "Wat dat betreft zijn wij denk ik het sterkste team in de Eredivisie. Ik denk niet dat er een andere ploeg is met meer goede spitsen. Het is aan mij het beste in ze naar boven te halen."

Ver detalles de la publicación