Eredivisie: FC Groningen promoveert na overwinning op Roda JC | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·10 de mayo de 2024

Eredivisie: FC Groningen promoveert na overwinning op Roda JC

Imagen del artículo:Eredivisie: FC Groningen promoveert na overwinning op Roda JC

FC Groningen is weer terug in de Eredivisie! Vrijdagavond vond de ontknoping van de Keuken Kampioen Divisie plaats. De Trots van het hoge Noorden moest winnen van Roda JC om terug te keren naar het hoogste niveau, terwijl de uitploeg al genoeg had aan een gelijkspel. Willem II is na de 3-2 overwinning op Telstar kampioen van de KKD.

Op basis van deze onderlinge ontmoeting is FC Groningen ook de terechte promovendus. Roda JC kwam eigenlijk nooit in de wedstrijd en heeft letterlijk te vroeg gejuicht. Vorige week dacht men al zeker te zijn van promotie, maar na 39 minuten voetballen barstte het feest los op de tribunes in Groningen, toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Vlak na rust werd de voorsprong verdubbeld en kwam de ploeg van Dick Lukkien niet meer in de problemen.

In de Eredivisie is het ook al duidelijk welke ploegen er direct degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. Bij Vitesse zijn de problemen momenteel gigantisch. Vrijdagmiddag werd duidelijk dat de Russische voormalig eigenaar van Chelsea, Roman Abramovitsj, geld stopte in Vitesse en dat maakt de problemen nog vele malen groter dan ze oorspronkelijk al waren. Bij FC Volendam zijn de problemen minder groot, maar degradeert men wel naar een niveau lager.