Eén Premier League-club lijkt gemaakt voor Henderson, die weg wil bij Ajax | OneFootball

Eén Premier League-club lijkt gemaakt voor Henderson, die weg wil bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 de octubre de 2024

Eén Premier League-club lijkt gemaakt voor Henderson, die weg wil bij Ajax

Imagen del artículo:Eén Premier League-club lijkt gemaakt voor Henderson, die weg wil bij Ajax
Imagen del artículo:Eén Premier League-club lijkt gemaakt voor Henderson, die weg wil bij Ajax

© IMAGO

Na een jaar komt mogelijk alweer een einde aan de samenwerking tussen Jordan Henderson en Ajax. De 34-jarige middenvelder werd in januari transfervrij overgenomen van Al-Ettifaq en tekende een contract tot medio 2026 in Amsterdam. Volgens de Britse krant Daily Mirror wil hij echter alweer terugkeren naar zijn thuisland Engeland. Ipswich Town lijkt de beste optie in de Premier League voor hem.


OneFootball Videos


Clubs uit de Premier League houden de situatie van de Engelsman in de gaten, maar de interesse uit de top van de Championship is volgens de berichtgeving uit Engeland concreter. Meerdere clubs die bovenin meedraaien op het tweede Engelse niveau meedraaien overwegen naar verluidt een huurdeal. Onder meer Sunderland, de club waar de 81-voudig international doorbrak, zou interesse hebben in zijn komst. De ervaring en leiderschapskwaliteiten van Henderson zijn 'mogelijk van onschatbare waarde' voor de huidige koploper van de Championship. The Black Cats staan na negen wedstrijden op negentien punten.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports is Ipswich Town in de Premier League verreweg de beste optie voor Henderson. The Tractor Boys promoveerden vorig seizoen naar het hoogste Engelse niveau, waar de club na zeven wedstrijden op de zeventiende plaats staat met vier punten. Bij Ipswich lijkt Sam Morsy dit seizoen een zekerheidje. Op de andere positie net voor de verdediging rouleert Kieran McKenna met Kalvin Phillips, Jens Cajuste en Jack Taylor.

De Career Advice Tool becijfert de Club Fit van Henderson bij Ipswich op 79. De potentiële ontwikkeling bij de Engelse laagvlieger is redelijk goed en de formatie en speelstijl passen uitstekend bij hem. Alleen de kans op speeltijd wordt relatief laag geschat bij Ipswich. De Skill van Phillips (68,1) is een stuk hoger dan die van Henderson (65,0), terwijl ook captain Morsy waarschijnlijk niet snel aan de kant gezet zal worden. Phillips is echter wel relatief vaak geblesseerd, waardoor goede back-up geen overbodige luxe lijkt.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

In de Championship lijken meer clubs goed bij Henderson te passen. Zo zijn zijn oude clubs Coventry City en Sunderland goede opties. Coventry City is met een Club Fit van 80 zelfs de Engelse club die momenteel het best bij de 81-voudig international past. De potentiële ontwikkeling is iets minder dan bij Ipswich, maar de kans op speeltijd is een stuk groter en ook de formatie en speelstijl van the Sky Blues passen uitstekend bij hem. Ook Middlesbrough, West Bromwich Albion en Burnley lijken goede clubs voor Henderson.

Ver detalles de la publicación