Driessen haalt hard uit naar Ajax-connectie van Ten Hag: 'Teken van zwakte' | OneFootball

Driessen haalt hard uit naar Ajax-connectie van Ten Hag: 'Teken van zwakte' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 de julio de 2024

Driessen haalt hard uit naar Ajax-connectie van Ten Hag: 'Teken van zwakte'

Imagen del artículo:Driessen haalt hard uit naar Ajax-connectie van Ten Hag: 'Teken van zwakte'
Imagen del artículo:Driessen haalt hard uit naar Ajax-connectie van Ten Hag: 'Teken van zwakte'

© De Oranjezomer

Valentijn Driessen is van mening dat de aanstaande transfer van Matthijs de Ligt naar Manchester United 'een teken van zwakte' is van Erik ten Hag. De 54-jarige oefenmeester haalt mogelijk met de Oranje-international voor de vierde keer een voormalig pupil naar Old Trafford. Eerder flikte hij bij Ajax hetzelfde met de komst van onder anderen Quincy Promes.


OneFootball Videos


Manchester United maakt werk van de komst van De Ligt. De Telegraaf bracht maandagochtend het nieuws dat de Engelse topclub een contractvoorstel tot medio 2029 bij de 24-jarige centrale verdediger had neergelegd en in onderhandeling is met Bayern München over de transfersom. De verwachting is dat er op korte termijn groen licht zal komen.

In de podcast Kick-Off van de ochtendkrant komt de mogelijke transfer van De Ligt naar Manchester United ook ter sprake. "Ik voorzie daarin geen problemen", stelt Mike Verweij met betrekking tot de onderhandelingen tussen speler en club. "Daar moet De Ligt wel uit kunnen komen. Hij wil waarschijnlijk ook weg bij Bayern München, omdat het perspectief daar toch wat minder is."

"De Ligt heeft een geweldig half jaar gedraaid, maar ze (Bayern, red.) zijn hem natuurlijk liever kwijt dan rijk", haakt Driessen in. "Het zegt natuurlijk alles dat hij het in München ook niet gemaakt heeft en hetzelfde geldt voor zijn tijd bij Juventus. Nu dan bij Ten Hag en hopelijk krijgen we daar de oude De Ligt te zien. Ik denk dat het voor hem wel goed is, maar ik vind het van Ten Hag wel een teken van zwakte."

Ik denk dat het voor Matthijs de Ligt wel goed is, maar ik vind het van Erik ten Hag wel een teken van zwakte- Valentijn Driessen (De Telegraaf)

Driessen stelt vervolgens dat het van Ten Hag een teken is dat de Nederlandse trainer weinig oog heeft voor de rest van de markt óf het slecht kan inschatten. "Hij komt nu steeds terug bij jongens waarmee hij heeft gewerkt", geeft de chef voetbal van De Telegraaf aan, waarna ook het aantrekken van André Onana, Lisandro Martínez en Antony wordt benoemd. "En hij wil ook Frenkie de Jong. Hij blijft maar terugvallen op dat succesjaar."

Verweij neemt het daarna op voor Ten Hag. "Hij is net zoals Van Gaal van het 'totale mens-principe' en als hij met iemand heeft gewerkt...", trekt de journalist de vergelijking. "Hij heeft Promes naar Ajax gehaald, zelfs Sean Klaiber. Sébastian Haller nog en ook Zakaria Labyad. Ten Hag is gewoon heel erg van: als ik iemand ken, iemand kan vertrouwen en hij kan goed voetballen, dan haal ik hem naar mijn club toe."

Ver detalles de la publicación