Dit is wie Cody Gakpo omhelsde na zijn doelpunt voor Oranje tegen Roemenië | OneFootball

Dit is wie Cody Gakpo omhelsde na zijn doelpunt voor Oranje tegen Roemenië | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·2 de julio de 2024

Dit is wie Cody Gakpo omhelsde na zijn doelpunt voor Oranje tegen Roemenië

Imagen del artículo:Dit is wie Cody Gakpo omhelsde na zijn doelpunt voor Oranje tegen Roemenië

Cody Gakpo heeft het Nederlands elftal op voorsprong gezet in de wedstrijd tegen Roemenië. De aanvaller vierde zijn doelpunt door staflid Martin Cruijff te omhelzen.

In de twintigste minuut trok Gakpo vanaf de rechterflank naar binnen. Rechtsback Andrei Ratiu kon zijn schot niet afstoppen. Gakpo vuurde raak in de linkerhoek met een poeier van 121 kilometer per uur en rende richting de dug-out, om daar fysiotherapeut Cruijff op te zoeken.


OneFootball Videos


Gakpo is met drie doelpunten dit toernooi de topscorer van Oranje. Hij maakte zes van zijn twaalf doelpunten voor Oranje op hoofdtoernooien (EK of WK); van alle spelers met minstens zeven goals voor Oranje, had alleen Johnny Rep een hoger percentage op hoofdtoernooien (67 procent: 8 van de 12).

Cruijff is een oud-voetballer, die speelde voor SC Cambuur, HFC Haarlem, Telstar, TOP Oss en AEK Larnaca. Na zijn voetballoopbaan werd hij fysiotherapeut; sinds 2018 is hij in dienst bij het Nederlands elftal. Voor zover bekend is hij geen familie van Johan en Jordi Cruijff.

Ver detalles de la publicación