''Dit is een super waardevolle overwinning voor Priske'' | OneFootball

''Dit is een super waardevolle overwinning voor Priske'' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·3 de octubre de 2024

''Dit is een super waardevolle overwinning voor Priske''

Imagen del artículo:''Dit is een super waardevolle overwinning voor Priske''

Feyenoord wacht een ontzettend zwaar programma de komende periode. De overwinning tegen Girona FC in de Champions League is dan ook een mooie opsteker voor trainer Brian Priske. Sjoerd Mossou ziet voldoende kwaliteit in de selectie van de Rotterdammers.

"Dit is een super waardevolle overwinning voor Priske natuurlijk, die nu even wat ademruimte krijgt," concludeert de journalist in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zeker ook voor de club. Er komt een reeks van moeilijke wedstrijden aan. Als je dan blijft aanhikken tegen slechte resultaten, kan het wel eens een onoplosbaar probleem worden. Deze overwinning geeft je gelijk in deze reeks wat adem. Je ziet ook dat er potentie in het team zit, hier valt heus wel wat van te maken. Dit helpt gewoon richting de aankomende wedstrijden."


OneFootball Videos


Feyenoord wist sinds jaren weer een uitwedstrijd in de Champions League te winnen. "Het was een hele boeiende en leuke wedstrijd om naar te kijken. Beetje een gekke wedstrijd ook, goed was het niet. Van beide kanten was het soms een beetje rommelig. Feyenoord in orde verder, zeker in het licht van de afgelopen weken een dikke voldoende. Daar gaan we helemaal niet zuur over doen. Het was alleen niet een typische Champions League-wedstrijd qua niveau. Er ging daarvoor te veel fout, zeker Girona was in de opbouw dramatisch. Die gaven een beetje ziekenhuisballen, dat geloof je gewoon niet."

Mossou wil de overwinning van Feyenoord allesbehalve negatief bekijken. Winnen van een Spaanse club is goed voor het Nederlands voetbal. Het resultaat is wat telt, ook al is dit het Girona niet meer van afgelopen seizoen. "Voor Feyenoord maakt dat weinig uit. Girona heeft vorig jaar fantastisch gedaan in Spanje. Ze zijn wat spelers kwijtgeraakt en daar heeft Feyenoord niks mee te schaften. Het is gewoon een hele belangrijke uitoverwinning. Feyenoord werkte hard om dit te bereiken."

"Timber was goed trouwens," vervolgt de journalist zijn verhaal in de podcast. "Een aantal spelers speelde gewoon goed. Feyenoord zette ook goed druk op Girona, wat alles voetballend wilde oplossen. Daar ging Feyenoord heel slim mee om. Vooral Timber, die daar echt een koning is om de momenten te herkennen om net even door te jagen of juist de passlijn af te schermen. Dat deed hij een paar keer echt goed. Feyenoord was aan de bal ook prima, dus een oké wedstrijd. In de tweede helft wel een beetje geluk gehad, je hebt mazzel met die 2-3 natuurlijk."

Ueda viel tegen

Voor veel spelers zal de overwinning een boost geven in het zelfvertrouwen. De vraag is of de spits van Feyenoord dit ook zo ervaart. "Ueda viel weer tegen. De penalty is natuurlijk wat het meest in het oog springt. Ueda had een paar zwakke momenten. Ook situaties dat hij uit had kunnen spelen waarin hij de bal kwijt raakt. Het is nog steeds niet de spits die Arne Slot ook in hem zag. Wij noemden dat vroeger altijd een 'trainingsspeler'. Spelers die op de training heel goed waren en tijdens wedstrijden niet. Dat is Ueda ook een beetje. Je ziet wel dat hij wat heeft in momenten en dat maakt het frustrerend. Het is best een speler met potentie. Niemand zal zeggen dat hij er niks van kan. Alleen bij Feyenoord is het nog steeds te weinig."

Ver detalles de la publicación