Dick Schreuder laat zich uit over vermeende interesse Ajax en Feyenoord | OneFootball

Dick Schreuder laat zich uit over vermeende interesse Ajax en Feyenoord | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 de mayo de 2024

Dick Schreuder laat zich uit over vermeende interesse Ajax en Feyenoord

Imagen del artículo:Dick Schreuder laat zich uit over vermeende interesse Ajax en Feyenoord
Imagen del artículo:Dick Schreuder laat zich uit over vermeende interesse Ajax en Feyenoord

© IMAGO

Dick Schreuder heeft naar eigen zeggen nog niets gehoord van Ajax of Feyenoord. De oefenmeester van CD Castellón wordt al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar een van de twee clubs, die beide op zoek zijn naar een nieuwe hoofdtrainer. Voorlopig speelt er echter niets, zo bevestigt de voormalig hoofdtrainer van onder meer PEC Zwolle.


OneFootball Videos


“Je krijgt wel alles mee, maar ik heb me er van afgesloten. Op dit moment speelt er helemaal niks", verduidelijkt de oefenmeester in gesprek met ESPN. "Ik heb me totaal gefocust op deze club. Ik heb deze stap gemaakt, terwijl dat voor anderen een risico was. Je gaat op het derde niveau werken. Dat geeft mij ook extra druk.” Met Castellon promoveerde Schreuder dit seizoen naar LaLiga 2, het tweede niveau van Spanje.

Van vertrekken lijkt op dit moment dus ook geen sprake. Schreuder heeft een contract tot en met 2027 en heeft het naar eigen zeggen “enorm naar zijn zin”. “Deze club leeft enorm. De mensen hebben een bepaalde passie. In deze stad snakken ze naar succes. Mensen hebben de club misbruikt, dus ik ben blij dat ik aan de promotie een steentje bij heb kunnen dragen."

Bij Feyenoord is men op zoek naar een trainer door het naderende afscheid van Arne Slot. De Rotterdamse club heeft onlangs een akkoord bereikt met Liverpool over de afkoopsom voor de oefenmeester, die op Anfield de opvolger wordt van Jürgen Klopp. De Duitser heeft besloten na dit seizoen te vertrekken. Fabrizio Romano meldde eerder dat Feyenoord dertien tot vijftien miljoen euro ontvangt voor Slot, die een contract voor drie jaar tekent in Engeland. Schreuder werd onlangs door Marca genoemd als opvolger.

Zijn naam werd ook geopperd als nieuwe trainer van Ajax, waar interim-trainer John van 't Schip aan het einde van het seizoen in een andere rol doorgaat. Onder meer Kenneth Perez noemde zijn naam. De Deen stelde dat Ajax behoefte heeft aan een 'tweede Arne Slot'. Ik denk dat die bestaat: Dick Schreuder. Bij PEC Zwolle heeft hij veel veranderd en spelers aanmerkelijk beter gemaakt. Thomas Beelen is daar een voorbeeld van”, aldus de analist in gesprek met Voetbal International. Maarten Wijffels gaf echter al vrij snel daarna aan dat Schreuder niet in beeld is in Amsterdam.

Ver detalles de la publicación