Dick Advocaat steekt van wal na uitspraken Brian Priske bij Feyenoord | OneFootball

Dick Advocaat steekt van wal na uitspraken Brian Priske bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 de septiembre de 2024

Dick Advocaat steekt van wal na uitspraken Brian Priske bij Feyenoord

Imagen del artículo:Dick Advocaat steekt van wal na uitspraken Brian Priske bij Feyenoord
Imagen del artículo:Dick Advocaat steekt van wal na uitspraken Brian Priske bij Feyenoord

© IMAGO

Brian Priske kende, na de winst van de Johan Cruijff Schaal, een wisselvallige seizoensstart en op bezoek bij NEC wist Feyenoord voor de vierde keer in de Eredivisie niet te winnen. De Deense oefenmeester reageerde na afloop van het gelijkspel in Nijmegen op de verwachtingen rond de Rotterdamse club. Dick Advocaat viel het op dat Priske zich indekte en zoekende is.


OneFootball Videos


Feyenoord nam het zaterdagavond op tegen NEC, maar keek na een goede openingsfase toch tegen een achterstand aan. Sontje Hansen zette na een half uur spelen de 1-0 op het scorebord, waarna de Rotterdammers via Jordan Lotomba pas laat op gelijke hoogte kwamen. Na afloop reageerde Priske op de insinuaties over een titelstrijd. "Ik denk dat niemand hier daarover praat", stelde de 47-jarige coach.

Een uitspraak die op weinig begrip kan rekenen bij Advocaat, die merkte dat Priske zich indekte met zijn uitspraken. "Als je trainer bent van Feyenoord, Ajax of PSV, dan speel je voor het kampioenschap. Dat is geen discussie", reageerde de huidige bondscoach van Curaçao aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Advocaat werd ook gevraagd naar de aanstelling van Priske en de systeemwijziging die de opvolger van Arne Slot invoerde. "Deze trainer is echt nog een beetje zoekende. Na drie wedstrijden veranderde hij al zijn systeem. Dat maakt het wel een beetje moeilijk", benoemt Advocaat. "Hij heeft wel wat tijd nodig."

"Was jij, als je opvolger was geweest van Slot, absoluut niet met je eigen systeem begonnen?", vraagt Hans Kraay junior aan Advocaat. "Ik heb altijd geleerd: je gaat spelen naar de kwaliteiten van je spelers", antwoordt de ervaren coach. "Priske had dus beter met het systeem van Slot kunnen spelen, maar hij wil gelijk drukzetten vanaf de zijkanten en dat is een wezenlijk verschil met hoe je gaat staat. Ze zijn er nu zes weken aan kwijt geraakt plus drie weken in de competitie."

Ver detalles de la publicación