Dennis te Kloese licht Feyenoord-aanwinst uit: 'Dit gaat steeds belangrijker worden' | OneFootball

Dennis te Kloese licht Feyenoord-aanwinst uit: 'Dit gaat steeds belangrijker worden' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 de octubre de 2024

Dennis te Kloese licht Feyenoord-aanwinst uit: 'Dit gaat steeds belangrijker worden'

Imagen del artículo:Dennis te Kloese licht Feyenoord-aanwinst uit: 'Dit gaat steeds belangrijker worden'
Imagen del artículo:Dennis te Kloese licht Feyenoord-aanwinst uit: 'Dit gaat steeds belangrijker worden'

© IMAGO

Dennis te Kloese is blij met de komst van In-Beom Hwang. De 28-jarige Zuid-Koreaan verruilde Rode Ster Belgrado in het slot van afgelopen transferperiode voor Feyenoord. Bij de Rotterdammers valt hij vooralsnog in positieve zin op met goed spel en veel energie op het middenveld. In vijf wedstrijden voor de club noteerde hij tot nog toe één doelpunt.


OneFootball Videos


Voetbal International schrijft dat Feyenoord bij de komst van Hwang niet over een nacht ijs is gegaan, ondanks het feit dat de middenvelder al jaren op de scoutingslijst stond. "De Koreaan diende als een pilot voor de nieuwe werkwijze in De Kuip, waar het technische beleid sinds kort wordt vormgegeven door een nieuw driemanschap. De voetbalkwaliteiten van Hwang waren al in kaart gebracht, maar nu had de club ook de fysieke data toegevoegd aan het totaalplaatje. Zodoende was het voor algemeen directeur Dennis te Kloese een makkelijke beslissing: Hwang paste bij Feyenoord", schetst clubwatcher Martijn Krabbendam.

De 62-voudig international is een voorbeeld van het nieuwe transferbeleid van de bekerwinnaar van vorig seizoen, waarin nieuwe spelers meteen het verschil moeten kunnen maken. "Hij kwam met de fysieke voorwaarden die we nodig hadden", zegt Te Kloese over Hwang. "Dit gaat steeds belangrijker worden. Iedereen praat over de kalender en hoe druk het allemaal wel niet is. Met 34 competitiewedstrijden, een aantal bekerduels, de Champions League, tikt het aardig aan, terwijl iemand zoals Quinten Timber zo maar veertien extra wedstrijden zou kunnen spelen met het Nederlands elftal. Daarvoor moet je wel je selectie goed inrichten, want dit schema gaat niet zomaar van de ene op de andere dag weg."

De club stelde eerder deze maand een technisch managementteam aan, bestaande uit Mark Ruijl, Jelle Goes en Stijn Vandenbroucke. Volgens Te Kloese kan Feyenoord hierdoor in de toekomst beter de transferperiodes ingaan. "Door hun specialismen te koppelen, denken we veel beter voorbereid de toekomst in te gaan. Stel dat wij een speler op het oog hebben, wil ik weten of we in de opleiding niet een jonge speler hebben die op termijn hetzelfde kan brengen. Voor mij is de academy nog steeds heel belangrijk. Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida leverden de hoogste transfersommen op. Kijk naar wie we nog hebben. Quilindschy Hartman, Justin Bijlow, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël. Met de overvolle speelagenda's wordt het fysieke aspect steeds belangrijker om mee te nemen in je besluit om spelers bijvoorbeeld wel of niet te halen."

Ver detalles de la publicación