De Telegraaf onthult transfersom Mats Wieffer én kapingspoging oude bekende | OneFootball

De Telegraaf onthult transfersom Mats Wieffer én kapingspoging oude bekende | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 de julio de 2024

De Telegraaf onthult transfersom Mats Wieffer én kapingspoging oude bekende

Imagen del artículo:De Telegraaf onthult transfersom Mats Wieffer én kapingspoging oude bekende
Imagen del artículo:De Telegraaf onthult transfersom Mats Wieffer én kapingspoging oude bekende

© IMAGO

Feyenoord heeft een mondeling akkoord met Brighton & Hove Albion bereikt over de transfer van Mats Wieffer, schrijft De Telegraaf. De verdedigende middenvelder wordt de duurste uitgaande transfer van de Rotterdamse club ooit. Brighton betaalt een transfersom van dertig miljoen euro plus 'forse bonussen' om de 24-jarige rechtspoot in te lijven.


OneFootball Videos


Die bonussen zijn goed voor meerdere miljoenen en zullen 'makkelijk te halen zijn als de speler het sportief aardig gaat doen', weet Marcel van der Kraan. Wieffer is inmiddels zelf ook in gesprek met de leiding van the Seagulls, hoewel er nog geen schriftelijk akkoord ligt. Algemeen directeur Dennis te Kloese is ook in Brighton om de deal af te ronden.

Naast de nummer elf van vorig seizoen trekt ook het Liverpool van Arne Slot hard aan de balveroveraar, die tot medio 2027 vastligt in De Kuip. Slot, die Feyenoord onlangs inruilde voor Liverpool, heeft zijn goedkeuring gegeven voor de komst van de Oranje-international, maar de nieuwe sportief directeur Richard Hughes is te laat in actie gekomen en vist daardoor hoogstwaarschijnlijk achter het net.

De transfer van Wieffer is in een stroomversnelling gegaan. Donderdag meldde Voetbal International al dat Feyenoord Wieffer groen licht had gegeven om te onderhandelen met Brighton. Wieffer wordt al geruime tijd gevolgd door Brighton, dat hem al op de radar had staan toen Roberto De Zerbi aan het roer stond.

De transfer van Wieffer is uitermate winstgevend voor Feyenoord. De spelverdeler kwam twee jaar geleden voor iets meer dan een half miljoen euro over van FC Twente en ontwikkelde zich onder de vleugels van Slot in sneltreinvaart. Inmiddels heeft de middenvelder een landskampioenschap op zijn naam staan, heeft hij ervaring in de Champions League en is hij volwaardig Oranje-international. Het EK in Duitsland moest Wieffer door blessureleed missen.

Ver detalles de la publicación